Najavljujemo brojna vikend događanja u Poreču

0
Poreč
Poreč

Predstojeći jesenski vikend u Poreču donosi brojna sportska, zabavna, gastro i edukativna događanja za sve uzraste. Jedno od glavnih događanja je obilježavanje Svjetskog Dana turizma, u sklopu kojeg će se 1. listopada 2022. za građane, turiste i sve zainteresirane održati besplatno razgledavanje grada s vodičem, nordijsko hodanje, MTB tura, glazbeni program i sajam autohtonih proizvoda. Programi startaju u 9 sati i odvijaju se sve do popodnevnih sati. Organizator je Turistička zajednica grada Poreča, a sva su događanja besplatna, samo je za neke potreba prethodna prijava. Sve detalje programa možete provjeriti na linku TZ - a – ovdje.

Ljubitelji meda i pčelinjih proizvoda, ali i svi pčelari uputit će se Obrtnički dom u Poreču gdje već 30. rujna u 12.30 starta 1. Regionalna konferencija o kvaliteti pčelinjih proizvoda. Organizator je porečka udruga pčelara Nektar uz podršku Grada Poreča, a sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Tijekom dvodnevne konferencije održat će se edukativna predavanja, prezentacija i degustacija proizvoda od meda, te zabavni program. Cijeli program možete provjeriti na sljedećoj poveznici.

Sutra, 30. rujna starta i 23. izdanje INA Rallya u Poreču. Ove godine posade očekuje deset brzinskih ispita na pet različitih lokacija. U petak, 30. rujna vozit će se dva prolaska brzincem Sv. Lovreč, a u subotu 1. listopada po dva puta će se voziti brzinci Tar, Žbandaj, Flengi i Kanfanar. Startno-ciljna rampa nalazit će se na servisnom parkiralištu Žatika. Porečki rally boduje se za Prvenstvo centralno europske zone (CEZ),Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske te Prvenstvo Hrvatske u rallyju, te se očekuje dolazak posada iz 10ak europskih zemalja. Sve informacije možete pratiti na www.rally-porec.euwww.facebook.com/rallyporec

 

Poreč će ugostiti i reviju luksuznih automobila - ASA Istria Drive. Riječ je o eventu koji okuplja vlasnike luksuznih automobila marke Audi RS, R8, Porsche, Lamborghini i Bentley, koji prolaze kroz Istru, a krajnji cilj im je Poreč. Vozila sudionika dolaze na  porečku rivi 30. rujna oko 18 sati, a boravit će u gradu sve do jutarnjih sati 2. listopada.

Sutra 30. rujna u 11 sati održat će se i svečanost u Domu za starije i nemoćne Poreč kojim ova ustanova slovi 15 godina djelovanja. Od 1. listopada već tradicionalno starta i Mjesec poduzetništva u Poreču, gdje će poduzetnici i oni koji to žele postati mogu naći zanimljive informacije. Raspored događanja pogledate na sljedećem linku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA