Labin na dva dana postaje centar hrvatske IT scene

23.09.2022 - 14:08

Digital Labin 2022., međunarodna IT konferencija koja ove godine okuplja više od 600 akreditiranih sudionika, održava se ovoga petka i subote u Labinu, pod pokroviteljstvom Grada Labina, Turističke zajednice Labin Rabac te Turističke zajednice Istarske Županije. Zajedničkim snagama, napravljen je veliki korak postavljanja Labina na svjetsku mapu digitalne industrije, a organizatori iz labinske IT tvrtke Lloyds Digital poručuju kako je ova suradnja putokaz ka "ružičastoj budućnosti našeg grada".

Ovogodišnja konferencija rasprodana je do posljednjeg mjesta, te će se tako u našem rudarskom gradu okupiti većinu nacionalnih i zavidan broj međunarodnih stručnjaka iz IT industrije digitalnog dizajna i developmenta.

U petak, 23. rujna održava se čak pet stručnih radionica na različitim lokacijama - u prostorima DKC Lamparna, Gradske knjižnice, Srednje škole Mate Blažine te Sportskog centra Franko Mileta, a voditelji radionica su međunarodni stručnjaci iz svjetski priznatih tvrtki poput Kiwi.com, Bornfight i Infinum. U subotu 24. rujna, na glavnom danu konferencije održat će se simultano predavanja na dvije lokacije - o digitalnom dizajnu i korisničkom iskustvu govorit će se u "Hangar Areni" (Mala dvorana SC Franko Mileta), dok će se teme o programiranju, developmentu i bazama podataka slušati u "Mine Hall-u" (DKC Lamparna).

Moderatori programa središnjeg dana konferencije su proslavljeni i svima dobro poznati mladi domaći voditelji Iva Šulentić i Ivan Šarić.

Kompletna priprema i produkcija konferencije djelo je domaćih mladih umova i ruku, sinergije ekipe iz tvrtki Lloyds Digital, Sonolux i Level 52. Od raznih detalja u "zaštitnoj boji" konferencije, koji su osvanuli po ulicama labinskog centra grada, u oko će upasti i prigodno osvjetljenje labinskih rudarske znamenitosti ružičastim bojama.

Konferencija će ujedno biti i prilika da se "spoji nespojivo", te će u sklopu događanja biti promoviran i program 4. Bijenala Industrijske Umjetnosti / Industrial Art Bienniale (IAB), koje će se održati na ukupno 14 lokacija u Labinu, Raši, Puli i Rijeci od 13.5. do 30.6.2023., na način da će se ispred Lamparne (Mine Hall - Dev & Data track) biti postavljena 4 metra visoka metalna skulptura u obliku dva ukrštena rudarska čekića, radničko-umjetnički rad Metal Gurua pod nazivom “UC XXI – Ustav”.

Tweet

Posljednje novosti