Američki astronaut

Oduševio ga pogled na Istru iz svemira, pa ju odlučio posjetiti

0
Thomas Marshburn s obitelji u vinariji Ivana Damjanića
Thomas Marshburn s obitelji u vinariji Ivana Damjanića

Gledajući Zemlju iz svemira očarao ga je prizor suncem okupane zapadne obale Hrvatske. Obale Istre i Kvarnera učinile su mu se kao jedne od najfascinantnijih i najdramatičnijih obala na kugli zemaljskoj. Nakon ekspedicije, morao je posjetiti ovo savršeno mjesto, piše Novi list.

Riječ je NASA-inom astronautu dr. Thomasu H. Marshburnu koji se prije nego je 2004. godine to postao bavio iznimno rijetkim, zahtjevnim i neobičnim poslom. Prije nego što je postao astronaut, dr. Marshburn služio je kao kirurg letač, dodijeljen medicinskim operacijama svemirskih letjelica. Prošle godine bio je pilot misije NASA SpaceX Crew-3 koja je lansirana 10. studenog 2021. godine što je za NASA-u bila 66. dugotrajna ekspedicija na Međunarodnu svemirsku stanicu.

 

– Uz niz znamenitosti dr. Thomas Marshburn zajedno sa svojom obitelji želio je posjetiti i neku od istarskih vinarija. Boravio je tako u vinariji Ivana Damjanića te je degustirao cijelu selekciju vina, od malvazije, autohtone Borgonje do rosea Penelope. Vina su ga u potpunosti oduševila, a kao uspomenu vinariji Damjanić ostavio je potpisanu naljepnicu svemirske stanice “Route 66” sa sažetkom misije te ekspedije. Zanimljivost naljepnice je da je u obliku simbola američke autoceste, istog onakvog kakav se nalazi duž obožavane američke rute 66 što se proteže od Chicaga do Santa Monice u Kaliforniji, istaknula nam je Andrea Pančur, organizatorica “svemirskog” posjeta vinariji Damjanić, piše Novi list.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa