vozili pijani

U Puli vozila žena, a kod Umaga muškarac

0
Foto: JVP Umag
Foto: JVP Umag

Prometna policija je 31.srpnja nešto iz ponoći u ulici Riva u Puli zaustavila osobni automobil Renault, pulske registracijske oznake, kojim je upravljala 42-godišnja hrvatska državljanka. Po obavljenoj kontroli, policijski službenici utvrdili su da vozačica vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2.28 promila, i to za vrijeme dok joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Vozačica je uhićena i smještena u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je ženi izdala prekršajni nalog s novčanom kaznom u iznosu od 25 tisuća kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od devet mjeseci.

 


Istoga dana oko 7.40 sati u naselju Ungarija prometnu je nesreću na raskrižju s kružnim tokom prometa ceste D75 i Industrijske zone Ungarija izazvao 41-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 2,28 promila upravljao automobilom Alfa Romeo, pulske registracijske oznake. Vozač dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste,  poradi čega nije pravovremeno zaustavio vozilo kada to konkretni uvjeti zahtijevaju. Tom prilikom prednjim dijelom vozila naletio je na prometni otok na zapadnoj strani raskrižja, gdje je udario u prometne znakove i putokaze, nakon čega je udario u središnji otok kružnog toka, oštetio rubnik istog, prešao preko otoka i srušio stablo masline. Potom je udario u reklamnu tablu, prometne znakove i prevrnuo se na krov.

U nesreći je vozač zadobilo lake tjelesne ozljede te se protiv njega zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa