Ni na odmoru bez volana

Viliam Prodan: 'Menorca me oduševila prometom'

0
 Viliam i Ivana Prodan
Viliam i Ivana Prodan

Kratki ljetni predah između automobilističkih natjecanja Viliam Prodan i supruga Ivana iskoristili su za kratko putovanje na španjolski otok Menorcu. Ovaj španjolski otok poznat je po odličnoj gastronomskoj ponudi, kristalnom moru, atraktivnim uvalama i špiljama. U Ciutadella de Menorca, gradu veličine našeg Poreča ili Rovinja uživali su u izletima, odmorili su se, a najviše su se oduševili španjolskim pjenušcem Cavom i naravno autima i prometom.

 

Kao profesionalnog poznavatelja vožnje Viliam priznaje da je došao s predrasudama na otok, ali da ga je dočekalo ugodno prometno iznenađenje na Menorci.

“Obično kad pomišljaš o prometu na otoku, u glavi ti prolaze slike uskih cesta, gužvi i vozača skutera u japankama. Na Menorci je potpuno suprotno. Glavna otočka prometnica koja spaja istok i zapad brza je i uređena cesta, široke prometne trake sa zaustavnom trakom širine još jedne prometne trake. Svako raskrižje s uređenim protočnim kružnim tokom, zastoja u prometu nema ni najmanje. Ukoliko se u nekom mjestašcu dogodi gužva u centru grada, Španjolci jednostavno zatvore ulaz u centar automobilom i jednostavno riješe problem. Na brzim cestama ima dosta radarskih kontrola (kamera), ali su prije označene velikim tablama tako da ne možeš da ih ne vidiš. U ovakvim uvjetima zbilja je bio užitak prometovati, tako ni na godišnjem nisam bio bez volana.”

Tako je Viliam profesionalnu vožnju na odmoru zamijenio ležernom vožnjom po turističkim i kulturnim znamenitostima Menorce.

Već nakon kratkog odmora Viliam se vraća na pripreme za novu automobilističku sezona, koja će, najavljuje, donijeti mnogo novih izazova i novosti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa