Opet kod Kajina

U manje od godinu dana Plenković dvaput posjetio Buzet

0
Andrej Plenković i Damir Kajin u Buzetu (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)
Andrej Plenković i Damir Kajin u Buzetu (foto: Srećko Niketić/PIXSELL)

U sklopu posjete Istri, Buzet je 29. srpnja posjetio premijer Andrej Plenković s ministrima. On se u sjedištu Grada susreo s gradonačelnikom Buzeta Damirom Kajinom, koji ga je informirao o započetih preko sto milijuna kuna investicija u Buzetu, u koje jedan veliki dio ulaže i država kroz tvrtke Hrvatske ceste, Hrvatske vode, te razna ministarstva, pogotovo turizma i sporta, te kulture.

Suša je i na sjeveru Istre neizostavna tema pa je Kajin podsjetio da i u ovoj velikoj redukciji vode, u špici turizma, slovenskom bratskom susjednom Kopru šaljemo preko 80 litara vode u sekundi. Naglasio je kako se nada da se to neće zaboraviti, s obzirom na buzetsku potrebu otvaranja prometnice od Požana do Rižane za teretna vozila. “To je važno gospodarsko pitanje za Buzet i na njemu radim više od godinu dana”, kazao je Kajin.

Premijer Plenković je obišao buzetski izvor pitke vode Sv. Ivan, zahvalio se svima prisutnima i u pratnji istarskog župana  Borisa Miletića otišao za Pulu.

Ovo je drugi dolazak predsjednika vlade RH u Buzet, u nepunih godinu dana. Stoga se s pravom može primijetiti da je Damir Kajin sigurno 'nešto' pokrenuo. Iz neslužbenih izvora saznajemo da u rujnu na feštu grada Buzeta dolaze hrvatski i slovenski predsjednici, bivši i sadašnji. Čini se da iz Buzeta pušu neki novi vjetrovi. Za pet mjeseci granice prema Trstu i Kopru više neće biti, što stanovništvo sjeverne Istre posebno raduje s obzirom na veliku rodbinsku i tradicionalnu vezanost prema bliskome zapadu. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa