istragram:

Zašto Slovenci ne bi kupili Istarski vodovod?

0
Ilustracija (foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Bivši i možda budući gradonačelnik Kopra, Boris Popovič je prozvao sadašnjeg, uskoro možda bivšeg, Aleša Bržana, za vodni debakl! Uvedene su velike restrikcije i redukcije vode u slovenskom dijelu Istre gdje ih trenutno spašava Istarski vodovod iz Buzeta s 75 litara u sekundi, javlja Istragram s kojeg prenosimo članak u nastavku.

Boris Popovič izjavljuje: “Od srpnja 2019. do danas aktualni načelnici sve četiri istarske primorske općine nisu napravili ništa opipljivo ni na ovom području!!! Po njihovoj ljepoti i medijskoj popraćenosti, do dodatnog izvora vode nismo došli i nažalost nikada nećemo doći! Aleš Bržan osobno snosi najveću krivnju što se ove godine slovenska Istra našla u situaciji da nam prijeti debakl i već nam je proglašena redukcija vode!!! On je taj koji se osobno pobrinuo da se odobreni projekt desalinizacije mora, potpomognut bespovratnim sredstvima EU, zaustavio!", Izjavio je Boris Popovič.

Lokalni izbori u Sloveniji će se održati dvadesetog studenog 2022. a pitka voda će biti jedna od glavnih tema u Kopru, Portorožu, Izoli, Piranu i Ankaranu jer Istra, slovenska Istra više nikada ne smije više biti žedna. Kako do vode?

Uskoro se ukidaju granice, promet roba i usluga se već sada nesmetano odvija. Trgovačko i pravno zakonodavstvo je europski usklađeno. Neka Kopar, Izola i Portorož kupe Istarski Vodovod, ili dio njega. Eura imaju u izobilju. Zašto ne, ako im većinski vlasnici odobre. Sve je trgovina. A mi smo sada Europa. Neka se spoje Rižanski vodovod i Istarski vodovod! I onda “obala” više neće biti žedna. “Pola pije, pola Šarcu daje…” ide ona narodna. To je u našoj Istri već viđeno. Ne pita se narod gdje voda izvire ništa…(zvuči poznato) napisao je Robert Marušić za Istragram.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa