Hoće li Genetski centar na Ćićariji postati centar za otpad?

0
Skupština Istarske županije
Skupština Istarske županije

Vruće će biti u Pazinu na idućoj sjednici Županijske skupštine. Naime, Istarska županija planira pokretanje izmjena i dopuna županijskog Prostornog plana. Glavni cilj ovih je dorada i provjera planskih rješenja u dijelu gospodarenja otpadom. Jedan od ciljeva za pokretanje ovih izmjena je kružno gospodarenje otpadom.

Novim se izmjenama želi urediti planiranje građevina za gospodarenje otpadom. O ovoj konkretnoj temi raspravljat će se na sjednici Županijske skupštine 14. srpnja 2022.

 

To je ono isto tijelo čiji vijećnici “za sada” ne vide potrebe stanovništva sjeverne i srednje Istre. Ili ipak imaju neki “otpadni” plan za nas?

Hoće li hitra i brza kupnja Genetskog centra od strane grupacija Danka Končara gdje se izbacila ozbiljna investicija poduzetnika Željka Mandarića koji je imao do detalja razrađen proces za uzgoj istarskih svinja kao sirovina za istarski pršut, pratiti i skoru raspravu i promjenu županijskog prostornog plana po temi gospodarenja otpadom gdje bi se “slučajno” raspravljalo i o toj lokaciji? (Robert Marušić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI/A RADNIK/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA