TENIS

Kajin pomogao ogulinskom klubu u borbi za prvaka Hrvatske

0

Istrijan, američki student, ogulinski teniski klub doveo je do samoga vrha, borbe za prvaka Hrvatske.

Razgovarali smo sa Karlom Kajinom američkim studentom vrhunskim tenisačem koji i na ferijama u Istri, u Hrvatskoj ne miruje.

“Vratio sam se iz SAD-a početkom svibnja i planiram ostati sve do kraja kolovoza. Smatram da je studij u Americi vrlo kvalitetan i obrazovanje mi je uz tenis na prvom mjestu. Ove godine je naš fakultet dobio nagradu kao jedan od R1 sveučilišta što ga postavlja u sam vrh američkih sveučilišta.

* Možeš li na odmoru igrati službeno s obzirom na tvoj ugovor jer upravo si odveo ogulinski klub do finala Hrvatske?
Kada nisam u Americi, imam dozvolu igrati profesionalne turnire. Upravo sam odigrao premier hrvatsku tenisku ligu, što je naša nacionalna prva liga, pobijedili smo sve mečeve kao ekipa do zadnjeg kada smo se susreli sa ekipom s istim brojem bodova. I pobjeda u tom susretu je odlučivala o ekipnom prvaku Hrvatske. Ja osobno, odigrao sam vrlo dobro cijeli ciklus ovih mjesec dana tenis natjecanja. Pobjedio sam sve pojedinačne mečeve! U parovima sam isto zadovoljan jer sam igrao s odličnim Denijem Žmakom i odgovaramo si. 

* Do kada ćeš ostati u Americi?
Završavam studij za godinu dana i iskreno jedva čekam diplomu i bit će lakše sa njom ići u budućnost. Teret manje. Nemam baš neki poseban plan koji bih trebao pratiti, ali neka ideja bi bila da možda probam igrati tenis jos koju godinu i vidjeti kako će ići. U generaciji sam dobar i volim taj sport.

* Šuška se o pozivnici kvalifikacija turnira ATP Umag?
Možda, zašto ne.

* Obrazovanje ti je ipak na prvom mjestu.
Volio bi jednoga dana raditi što danas studiram, što sam učio svih ovih godina. Studiram financije, smjer bankarstvo pa da idem u tom smjeru i naravno obavezno tenis koji je moj trenutni život.

* U Americi ti nije teret što si sin Damira Kajina i Alice Del Bianco?
Nije mi to teret ni doma u Istri, u Hrvatskoj. Mama je od najmlađih dana uz mene na tenisu a tata me jako podržava i bio je cijelo vrijeme tu kada smo donosili odluku za odlazak 'preko bare', na svim probnim testovima do prvoga leta u novi svijet. Nadam se da ja njih neću razočarati. (N.Č)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa