promo

Igre danas pružaju snažnu društvenu aktivnost

0
Ilustracija (foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Možemo reći kako su vremena u kojima smo ljubitelje video igara zamišljali kao nedruštvene osobe često zatvorene u svojoj sobi iza nas. Nebitno radi li se o klasičnim video igrama ili pak o igrama na sreću poput onih na croatia-bonusesfinder.com/free-spins/, svatko danas može pronaći neki naslov koji će mu biti privlačan i u kojem će uživati.

Danas postoji jedan velik broj korisnih značajki igranja igara, a njemu je najviše doprinio razvoj tehnologije i interneta. Spomenimo stoga neke od tih značajki i navedimo razloge zašto igranje video igara danas uvelike spada u društvene aktivnosti, a stereotipi o ljubiteljima igara nisu istiniti.

Druženje kroz igre

Danas su gotovo sve video igre kreirane na način da se putem interneta mogu igrati s drugim ljudima. Bilo da se radi o grupi prijatelja koji zajedno žele igrati neku igru ili pak o strancima koji se prvi put susreću u svom najdražem naslovu, igra će kroz chat pružiti odličnu platformu za dopisivanje i druženje. I dok neće biti riječ o druženju uživo, sasvim je moguće da bi se mogla razviti neka nova prijateljstva i uspostaviti jedna dugoročna komunikacija između ljubitelja igara koji već u startu imaju nešto zajedničko. U velikom broju slučajeva to može dovesti i do upoznavanja te razvijanja prijateljstava što se definitivno kosi s pomisli da su ljubitelji video igara nedruštveni.

Kroz igre se može učiti

Igre danas nisu kreirane samo kako bi zabavile svoje igrače. Danas postoji izuzetno velik broj mogućnosti kod kreiranja istih, a nerijetko će se kreatori odlučiti stvoriti nešto što će osim same vještine kod igrača zahtijevati i veliku dozu razmišljanja. Igre tako mogu sadržavati razne zagonetke i situacije u kojima se vrlo lako osoba može pronaći i u svom svakodnevnom životu. Iz tog razloga možemo reći da se kroz igre može puno toga naučiti, a to znanje može biti primijenjeno u svakodnevici.

Lakše ostvarivanje komunikacije

Neke su osobe same po svojoj prirodi na neki način asocijalne i jednostavno se ne snalaze dobro u društvu. To im definitivno otežava upoznavanje novih ljudi i prijatelja, a video igre su jedna sjajna opcija koja im to može omogućiti. U velikoj većini slučajeva, jednostavno je nemoguće znati tko se nalazi s druge strane mreže tako da značajke kao boja kože, vjera i neka osobna uvjerenja padaju u drugi plan. Glavna tema u samom početku komunikacije bit će igra što će komunikaciju znatno olakšati.

Dokazi da su video igre korisne

Sasvim je logično da su na temu korisnosti video igara, posebice kod mladih ljudi, provedena mnoga istraživanja, a njihovi rezultati zapravo su bili i više nego povoljni za ljubitelje video igara. One osim same platforme za zabavu, kritičko razmišljanje i komunikaciju, nude svojevrsnu sigurnost za one nešto ugroženije. Primjerice, jedno se istraživanje bavilo pitanjem utjecaja video igara na djecu s autizmom i došlo se do zaključka kako video igre mogu imati razne pozitivne utjecaje na njih. Naravno, uz sami autizam, one imaju povoljan utjecaj i na razne druge poremećaje kod mladih kao što su tjeskoba, anksioznost, depresija ili pak obična sramežljivost.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa