promo

Antonio Peruško: teška odluka sa sretnim završetkom

0
Antonio Peruško
Antonio Peruško

Nakon srednje škole ponekad je teško donijeti odluku koji studij upisati. Studiranje je vrijeme u kojem se studenti pronalaze, upoznaju s teorijom i njezinom primjenom u praksi kako bi dobili što bolju sliku o njihovim zanimanjima budućnosti. Visokoobrazovne institucije imaju važnu ulogu u obrazovanju, ali i u odgoju i savjetovanju studenata kako bi se oni uspješno razvijali.

Antonio Peruško nakon srednje škole upisao je fakultet u Zagrebu koji mu je pružio dvije lijepe godine studiranja i prijateljstva, a kada se razbolio i s organizacijske strane nije dobio potporu fakulteta za daljnje studiranje odlučio je potražiti drugo rješenje i upisao se na Zagrebačku školu ekonomije i managemeta.

Prilikom dolaska na ZŠEM Antonio je imao nekoliko predmeta razlike koje je polagao uz redovnu nastavu treće studijske godine. Dobra organizacija nastave i fleksibilnost rasporeda koji su mu profesori omogučili uvelike su mu pomogli da istovremeno prati što više predavanja i položi predmete razlike. Interaktivna nastava s puno grupih radova olakšala mu je uključivanje u nastavu i u društvo te se dolaskom na ZŠEM odmah osijećao prihvaćeno i povezano sa studentskom grupom.

“Najveći benefit ZŠEM-a je način predavanja koji povezuje teoriju s praksom i aktualnim zbivanjima na tržištu, analiziranje stvarnih događanja, kritičko razmišljanje i rješavanje studije slučajeva koji omogućuje primjenjivanje znanja koja pomažu studentima da lakše razumiju gradivo.” - navodi Antonio.

Na četvrtoj studijskoj godini Antonio se odlučio na odlazak na studentsku razmijenu s ciljem umrežavanja i upoznavanja druge kulture i novih ljudi. Odabrao je ISCTE Business School u Portugalu na kojem je proveo predivnih pet mjeseci i upoznao mnogo izvrsnih ljudi s kojima je ostao u kontaktu i nakon razmjene.

“Predavanja su jako slična predavanjima na ZŠEM-u što mi je pokazalo kako ZŠEM slijedi svjetske trendove načina obrazovanja mladih ljudi. Prilagodba na novom fakultetu bila je vrlo jednostavna jer sam i sam navikao na takav način rada” - ističe Antonio.

 

Studentsku razmjenu Antonio je dogovarao s Uredom za međunarodnu suradnju ZŠEM-a u kojem je kroz nekoliko konzultacija pronašao željeli fakultet. Još na ZŠEM-u dogovorio je koje će kolegije na razmjeni slušati i polagati, a na temelju preporuka studenata koji su već biti u Lisabonu na razmjeni pronašao je smještaj. U suradnji s kolegama pripremio je i svu dokumentaciju za put, a prilikom odlaska na razmjenu u stalnoj je vezi bio sa Erasmus koordinatoricom ZŠEM-a.

Svoje prve radne navike i rad u timu Antonio je stekao radeći za obiteljsku tvrtku koja se bavi ugostiteljstvom u Istri, a uz redovno izvršavanje studijskih obveza, Antonio u slobodno vrijeme radi kao instruktor skijanja te ima položenu ISIA internacionalnu licencu.

Antonio trenutno završava Diplomski MBA program iz financija i bankarstva kojeg je QS Ranking svrstao među 60 najboljih MBA programa u Europi. Cilj programa je priprema studenata za karijeru u bankama, investicijskim fondovima, osiguravajućim društvima i drugim sličnim institucijama što je želja i Antonia, koji svoju budućnost vidi u financijskom sektoru.

U lipnju Antonio ide na studijsko putovanje u New York gdje će slušati predavanja stručnjaka sa Stevens Institute of Technology i posjetiti Wall Street što je, kako kaže, cilj svakog studenta financija i bankarstva pa tako i njega. Na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa  Antonio je razvio i obogatio svoj studentski život. Uz primjenjiva znanja, iskustvo međunarodne studentske razmjene, studijska putovanja i praksu te brojne dodatne kompetencije koje ugrađuje u svoje studente, Zagrebačka škola ekonomije i managementa priprema mlade za uspješan razvoj karijere.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa