Otvoreno pismo Roberta Marušića:

'Sjevernu Istru treba obeštetiti zbog umanjene kakvoće življenja'

1
Robert Marušić
Robert Marušić

Buzetski poduzetnik Robert Marušić uputio je otvoreno pismo, ali i direktno na mailove: županu Istarske županije, predsjednici Skupštine Istarske Županije i svim županijskim vijećnicima. Marušić i pismnu traži da Skupština Istarske županije za stanovnike sjeverne Istre "izglasa i odobri isplate novčanih naknada zbog umanjenih kakvoća življenja!"

"Građani sjeverne Istre su zbog vodozaštitnih zona prikraćeni za razvoj i kvalitetu životu u odnosu na gradove i općine kojima putuje, teče i doteče istarska izvorska voda.

Istarska županija bi tako prihvatila prijedlog o novčanoj naknadi za umanjenu kakvoću življenja na području sjeverne Istre. Riječ je o oko 30.000 ljudi koji žive na tome području koje obuhvaća glavna izvorišta pitke vode za Istru. Novčana naknada bi se osigurala iz proračuna Istarske županije, koja bi se isplaćivala u tromjesečnim obrocima, četiri puta godišnje prolazno kroz račune sjevernoistarskih gradova i općina, na IBAN račune mjesnih odbora koji na godišnjoj razini pravdaju utrošena namjenska sredstva i izvješća dostavljaju adresi koja se odredi.

Pristojan iznos bi bio desetak milijuna kuna godišnje!

Važno je istaknuti da bi se svih 100 posto sredstava iz ekološke rente koristilo za podizanje kvalitete života na području sjevernoistarskih mjesnih odbora. Građani sjeverne Istre imaju pravo to tražiti! Pravo na novčanu naknadu za umanjenu kakvoću življenja imali bi svi mjesni odbori na području utjecaja vodozaštitnih zona Istarske Županije", napisao je Marušić u pismu koje su dobili istarski župan Boris Miletić, predsjednica Skupštine Sandra Ćakić Kuhar, te vijećnici: Tamara Brusich, Valter Drandić, Hani Glavinić, Marija Kadoić Balaško, Marinela Bašić, Alen Gržinić, Tereza Banić, Vedrana Gregorović Hrvatin, Ivana Špadijer, Ivan Jakovčić, Zdenka Pliško, Hana Jurić, Robert Velenik, Vili Rosanda, Đina Šverko, Marianna Jelicic Buić, Miloš Bajić, Muhamed Muratagić, Bruno Stermotić, Davor Komar, Ivica Mikulčić, Irena Peruško, Danijel Ferić, Antonella Degrassi, Vili Bassanese, Goran Subotić, Marko Ferenac, Goran Hrvatin, Mauro Jurman, Jasna Opačak, Diego Antončić, Ivica Butorac, Mario Bratulić, Tatiana Tomaić, Ilirjana Croata Medur, Slaven Boljun, Renato Kalac, Fedor Kompas, Ivan IskraVanja Marković.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa