'Mirisi…boje…proljeće' u pazinskoj LG galeriji

0

Tradicionalno obilježavajući 1. svibnja - Praznik rada i slaveći proljeće, pazinski likovni amateri okupljeni u Društvo likovnih stvaratelja predstavili su svoje recentne radove na skupnoj izložbi prigodnog naziva „Mirisi…boje…proljeće“.

Svibanjska izložba jedna je od najdugovječnijih likovnih izložbi u Pazinu koja se organizira povodom Praznika rada, a njeni počeci sežu u daleke 80-e godine prošlog stoljeća kada je u sklopu Radničkog kulturno-umjetničkog društva formirana likovna grupa. Na samim počecima pazinski likovni entuzijasti izlagali su dva puta godišnje, povodom Praznika rada i Rujanskih svečanosti, istaknula je na otvorenju izložbe Nada Putinja, predsjednica udruge te dodala, kako danas udruga godišnje organizira 15-ak izložbi: samostalnih, skupnih, gostujućih i revijalnih, provodi razne projekte, tečajeve i radionice, a godišnje izložbene postave posjeti preko 4000 posjetitelja.

 

Ovogodišnja izložba „Mirisi…boje…proljeće“ donosi radove 19-ero članova udruge u raznim tehnikama i oblicima likovnog izražavanja odnosno primijenjene umjetnosti. Tako se osim slika rađenih uglavnom akrilom na platnu, mogu vidjeti i keramika, fotografija, drvorez, deqoupage, nakit, kukičane igračke i quilling tehnika rada s papirom.

Izložba „Mirisi…boje…proljeće“ u pazinskoj GL galeriji otvorena je za javnost sve do 14. svibnja, a može se razgledati radnim danom od 10-12 i 17-19 sati te subotom od 10-13 sati.

„Uživajte svim osjetilima“ poručuje u predgovoru kataloga izložbe, predsjednica DLS-a Nada Putinja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa