Milanović: Presuda za Dajlu primjer je HDZ-ovog bezakonja

0
Visoki upravni sud je prije tri tjedna, poništio odluku HDZ-ove Vlade
Visoki upravni sud je prije tri tjedna, poništio odluku HDZ-ove Vlade

Odluka Visokog upravnog suda u slučaju Dajla, kojom je poništeno rješenje bivšeg ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i sporna imovina iz državnog ponovno vraćena u vlasništvo Porečko-pulske biskupije, našla se i na sjednici Vlade. Premijer Zoran Milanović ocijenio je kako je to 'još jedan primjer bezakonja i zakonja, reda i nereda', piše tportal.

'Presuda Visokog upravnog suda za Dajlu prošla je potpuno nezapaženo. To se događa kad Vlada administrira tamo gdje ne smije administrirati i kad prvo nekome nešto da, pokloni ili vrati, a onda mu to nakon 10 godina uzme. U međuvremenu je stvoreno 50 pravnih odnosa. To je to bezakonje o kojem govorim. Nekima je to potpuno normalno – nama nije', konstatirao je premijer Milanović.

Visoki upravni sud je prije tri tjedna, poništavanjem odluke HDZ-ove Vlade iz kolovoza 2011. godine, a time i svih pravnih radnji državnih tijela koje su uslijedile temeljem tog rješenja, vratio Crkvi ono što joj je prije dvije godine bilo oduzeto. Osim samostana Dajla, riječ je i o 400-tinjak hektara vrijednog i atraktivnog zemljišta čiji je dobar dio prethodno prodan nekolicini investitora.

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 09.08.2020.

PAZIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 10.08.2020.

KATORO-CATORO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 10.08.2020.

KATORO-CATORO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PIZZA MAJSTOR/ICA

Do: 10.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA