Ne jedno, nego dva mjesta u Istri zovu se Korona (video)

0
Gabrielle (foto: Dnevnik Nove TV)
Gabrielle (foto: Dnevnik Nove TV)

Ne jedno, nego dva mjesta u Istri zovu se Korona. Do prije dvije godine malo tko je znao da ona uopće postoje. Danas je to druga priča, javlja Dnevnik Nove TV.

"Pet ljudi i 70 krava. Nekoliko mačaka, kokoši, malo svega…" - toliko je, govori Gabrielle, stanovnik Korone, živih bića u mjestu. Srećom, svi su negativni na testu, ali pozitivni u životu. Mjesto se zove Korona zbog, objašnjava, svog oblika. "Kako su stavljene kuće, jer to je kao jedna corona na talijanski - kao kruna", dodao je. No, ova novijeg datuma neće u njihovo mjesto. "U Koroni je odlično, nismo imali nikakvih problema s koronavirusom, možda smo zato i zaštićeni", komentirao je mještanin Valerio, javlja Dnevnik Nove TV.

Jer broj zaraženih kod njih je – nula! "Pošto živimo u koroni, rekli bi da smo autoimuni, bez šale, mi tu živimo na selu na zraku sa životinjama", naveo je Gabrielle. No, na ploču s nazivom mjesta nitko nije imun. Prošlog ljeta netko je pod okriljem noći ukrao znak, ali i mnogi su se zaustavljali pored da bi napravili koju fotografiju, donosi Dnevnik Nove TV gdje pogledajte video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa