12 lica Poreča

Otvorena izložba fotografija Dvanaest lica Poreča

0

Prigodnom svečanošću 12. siječnja navečer u Maloj galeriji otvorena je izložba fotografija „12 lica Poreča“, rezultat natječaja kojim je Grad Poreč u listopadu 2021. pozvao sugrađane da sudjeluju u kreiranju kalendara za 2022. godinu.

Na otvaranju izložbe okupljenima su se obratili u ime domaćina ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poreč Snježana Radetić i gradonačelnik Loris Peršurić koji je čestitao odabranim autorima i zahvalio se svima koji su sudjelovali u natječaju, uz najavu da će se ovaj dobro prihvaćeni projekt nastaviti i ove godine.

Na natječaj je pristiglo ukupno 153 fotografija različitih tema i porečkih motiva, koje se na izložbi mogu vidjeti u digitalnom obliku.

Naime, veliki odaziv i različiti motivi pokazuju da se mogu napraviti i tematski kalendari, te je namjera organizatora ići i u tom smjeru. Dvanaest izloženih fotografija koje kreiraju kalendar Grada Poreča 2022. izabrano je glasanjem na Facebooku, a njihovi autori su: Kristijan Barbić, Antonio Petrovski, Ivana Koštro, Dean Srdoč, Lenka Šajina, Vladimir Bugarin, Marija Marjanović, Marinela Žiković i David Soldatić, od kojih su većina i sinoć prisustvovali otvaranju izložbe.

Izložba ostaje otvorena do 29. siječnja, a otvorena je svaki danom osim nedjeljom, od 17 do 20 sati, dok je jutarnji obilazak moguć po prethodnoj najavi na 052 887 217.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa