Božićno-novogodišnji prijemi i posjeti

Pazinska gradonačelnica ovih dana obilazila, darivala i primala

0
Javna vatrogasna postrojba Pazin i Dobrovoljno vatrogasno društvo Pazin
Javna vatrogasna postrojba Pazin i Dobrovoljno vatrogasno društvo Pazin

Tijekom posljednjih dana prosinca ove godine, gradonačelnica Pazina Suzana Jašić, zajedno sa suradnicama, posjetila je i darivala vrtićke skupine dječjeg vrtića „Olga Ban“ privremeno smještenih u Društvenom centru „Veli Jože“, učenike i učenice Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin, Javno vatrogasnu postrojbu Pazin te korisnike i korisnice Poludnevnog boravka u Škropetima, a u prostorima Grada održala je prijem za predstavnike katoličke crkve koji djeluju na području Grada Pazina. Održano je i radno druženje s predstavnicima i predstavnicama gradskih ustanova, organizacija i tvrtki u vlasništvu Grada Pazina te drugih kulturnih, obrazovnih i zdravstvenih ustanova koje djeluju u Pazinu, na kojem su razmijenjeni planovi za 2022. godinu.

 

Susreti su protekli u ugodnom druženju i međusobnom aktivnom slušanju. Gradonačelnica se osvrnula na tešku godinu na izmaku koja je bila izazovna u mnogim pogledima, izrazila nadu da smo od nje svi nešto naučili, ali i da će sljedeća biti bolja. Ako i ne bude, izdržat ćemo!

Osvrnula se i na najznačajnije projekte i događaje koji su obilježili godinu na izmaku, poput donošenja Proračuna Grada Pazina za 2022.godinu, izrade Plan razvoja Grada Pazina za razdoblje od 2021.-2027. godine te izmjena GUP-a koje su u tijeku. Poseban naglasak stavljen je na projekte koji će se, osim iz redovnih proračunskih prihoda, nastojati (su)financirati i iz drugih izvora financiranja, a osobito sredstvima europskih fondova u novom financijskom razdoblju 2021 – 2027, Nacionalnog plana za oporavak i otpornost (NPOO) 2021 – 2026 te Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) za održivi urbani razvoj koji će biti ustrojen za područje Grada Pazina i susjednih općina Cerovlje, Gračišće i Sveti Petar u Šumi. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa