Za žitelje općine

Pogledajte gdje možete dobiti kalendar Općine Medulin!

0
Sonja-Barbara Bader i Ivan Kirac
Sonja-Barbara Bader i Ivan Kirac

Promocija novog kalendara Općine Medulin za 2022. godinu održana je 23. prosinca u općinskom Multimedijalnom centru u Medulinu.

Okupljene posjetitelje i autore fotografija pristiglih na općinski foto–natječaj „Volin svoje misto“ – Kalendar za 2022.“, uvodno je pozdravio načelnik Općine Medulin Ivan Kirac te zahvalio svim autorima na sudjelovanju u natječaju, koji je zaista bio uspješan kao nikada do sada, jer se ove godine prijavilo više od 60 autora sa preko 180 fotografija. Poželio je svima prisutnima ugodnu večer i pozvao okupljene da razgledaju postavljenu izložbu, uživaju u fotografijama i zajedničkom druženju.

Savjetnica za društvene djelatnosti Općine Medulin, Sonja-Barbara Bader zahvalila se prisutnim predstavnicima Udruge ljubitelja fotografije Format, koji su u ovogodišnjem foto-natječaju bili partner Općini te odradili samu natječajnu proceduru, od zaprimanja svih prijava, provjere zadovoljenja formalnih i potom fotografskih, tehničkih propozicija natječaja te obrade i pripreme fotografija za tisak za samu izložbu. Pojasnila je kako je na izložbi u medulinskom 3mc-u izloženo 40 najbolje ocijenjenih fotografija, te da je žiriju Općine Medulin ovoga puta bilo teže no inače, kako zbog ukupnog broja fotografija koje su ocjenjivali tako i radi doista velikog broja kvalitetnih fotografija. Dodajući kako su to bile slatke muke jer je Općina više no zadovoljna sa fotografijama pristiglim na natječaj, napomenula je kako je od užeg izbora i predstavljenih 40, mjesto u kalendaru Općine Medulin za 2022. godinu našlo 13 fotografija, jedna za svaki mjesec te ona koja krasi naslovnicu.

 

Uslijedilo je proglašenje najboljih fotografija po ocjeni žirija Općine Medulin i dodjela nagrada u kojoj je općinski načelnik Ivan Kirac najbolje plasiranim autorima i radovima dodijelio prigodna priznanja. Na trećem mjestu našla se fotografija „Medulin“, autorice Ide Karoline Rosanda, koja je nagrađena novčanom nagradom od 500 kuna. Ta fotografija s motivom medulinskog malina na vitar ujedno je odabrana i za naslovnicu novog kalendara Općine Medulin. Drugoplasirana je fotografija „More i ja“, autora Marinka Babića, podvodnog fotografa koji je u njoj uhvatio čarobni trenutak svjetlosti i tame podmorja kod Kolumbarice na rtu Kamenjaku te zaslužio novčanu nagradu od 1.000 kuna. Najbolja fotografija ovogodišnjeg foto-natječaja ona je naziva „Plićina Ceja“, a u njoj je autor Kristijan Matas dronom iz zraka zabilježio predivan prizor nevjerojatno kristalno bistrog mora i podmorja medulinskog arhipelaga te osvojio glavnu novčanu nagradu od 2.000 kuna.

Nakon proglašenja najboljih fotografija i dodjele nagrada uslijedilo je druženje i uživanje u foto izložbi koju će zainteresirani i narednih dana moći u individualnom posjetu razgledati, te su posjetitelji i autori prvi imali prilike preuzeti primjerke kalendara Općine Medulin za 2022. godinu.

Kako do kalendara?

Pripremljen i otisnut u 1.500 primjeraka u pulskom MPS-u, biti će u narednim danima dostupan mještanima koji svoj primjerak mogu preuzeti na porti Općine Medulin radnim danom u uredovno radno vrijeme te po naseljima, odnosno mjesnim odborima na području općine:

MO Medulin I – Tatjana Milić Mišković, nazvati na tel. 091 532 82 16
MO Medulin II – Sandro Radošević, nazvati na tel. 091 157 64 73
MO Premantura – preuzimanje u prostoru MO Premantura, tel. 098 255-753 i 099 466 1806, ili u Caffe baru Viva (preko puta trgovine Ultra ili u Vip Caffeu
MO Banjole – preuzimanje u čekaonici u predprostoru Društvenog doma Banjole
MO Vinkuran – preuzimanje u trgovini Puležanka
MO Pješčana Uvala – Andi Peruško, nazvati na tel. 099 214 14 35
MO Pomer – preuzimanje u trgovini Brionka.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa