Bahati gradonačelnik

Pastrovicchio kaznu za parkiranje dobio tek nakon objave u medijima

1

Nakon što smo objavili fotografiju i Komentar dana o gotovo svakodnevnom nepropisnom parkiranju prvog čovjeka Vodnjana Edija Pastrovicchija, gradonačelnik je određenim portalima poslao fotografiju parkirane Škode s 'nalijepljenom' kaznom od komunalnog redara, uz objašnjenje, citiramo: "Razlog zašto sam to napravio je trenutak nepažnje i vjerujemo da je svakom od nas jednom u životu platio kaznu za nepropisno parkiranje. Da budem iskren, nije mi ni prva ni deseta kazna, što potvrđuje da ni to nije praksa nego u tom trenutku je bilo rješenje iz nužde".

No, naši čitatelji iz Vodnjana ga dematiraju. "Nikako se ne slažemo s navedenim, jer gradonačelnik svjesno obmanjuje građane i javnost i navodi potpune neistine. Zar smo svi mi mali ljudi koji skromno i redovno plaćamo godišnji parking i dnevnu kartu naivni i ludi? Niti je razlog nepropisnog parkiranja trenutak nepažnje, niti rješenje iz nužde kako on navodi, već je istina da se to svjesno dešava učestalo i namjerno i da je to njegova gotovo svakodnevna praksa, koju vidimo svi mi građani koji tamo živimo, a i svi drugi koji onda prolaze. Štoviše ne parkira nepropisno samo na tu zelenu površinu, već bahato parkira i doslovce nekoliko metara dalje na pristupnu cesticu koja tuda vodi i gdje se mi građani provlačimo s autima da bi ga zaobišli (vidi fotografiju)".

 

Naš čitatelj takožer navodi da na dan kad nam je poslao fotografiju i dopis s pritužbom i kada je došlo do reakcije medija (što se vidi i na samoj kazni koja sadrži datum i vrijeme izdavanja), da je Pastrovicchio "dao nalog komunalnom redarstvu da mu tobože napiše kaznu (što ne potvrđuje da ju je platio, već da je samo izdana), i što jasno potvrđuje njegov utjecaj na nerad ili rad komunalnog redarstva. Zatim on fotografira istu s njegovim vozilom na navedenoj lokaciji čime potvrđuje da je i taj dan slično/gotovo identično nepropisno parkiran kao i sve dane/mjesece prije toga".

"No, naša fotografija nije nastala tada, nego prije, kao i mnoge druge koje imamo. A također naš prigovor i to da govorimo istinu mogu potvrditi i mnogobrojne snimke kamera koje se nalaze na toj lokaciji i dokazuju da gradonačelnik Edi Pastrovicchio svakodnevno, svjesno i namjerno to radi i govori neistine, a ne dobiva kazne za nepropisno parkiranje. Štoviše, ovo su već tri dokaza za različite dane kad je to napravio, a ima ih još. Pitamo se zaista zašto gradonačelnik Edi Pastrovicchio svjesno govori neistinu i obmanjuje građane grada Vodnjana i javnost koji pošteno plaćaju sve to, a i sam zna da na tim lokacijama parkira gotovo svakodnevno, zar time misli da mi koji to gledamo svaki dan i trpimo, sada nakon njegovog bahatog iznošenja neistine - odjednom ne vidimo?", pita se ogorčeni žitelj Vodnjana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa