Možemo! Pula:

'Zoričiću podrška ako poštuje naše principe raspolaganja gradskom imovinom'

0
Predsjednica Gradskog vijeća Pule Dušica Radojčić (Možemo! Pula) i gradonačelnik Pule Filip Zoričić
Predsjednica Gradskog vijeća Pule Dušica Radojčić (Možemo! Pula) i gradonačelnik Pule Filip Zoričić

„Nastavno na današnje poruke gradonačelnika Filipa Zoričića, želimo istaknuti da se Možemo! kao koalicijski partner u Gradskom vijeću Grada Pule od prvog dana i potpisivanja koalicijskog sporazuma zalaže za jasno i transparentno upravljanje imovinom grada Pule“, stoji u priopćenju platforme Možemo! Pula od 21. prosinca. U nastavku donosimao priopćenje u cijelosti.

„Zbog toga, nismo u ovoj situaciji bili u mogućnosti podržati prijedlog odluke gradonačelnika gospodina Zoričića o prodaji tri građevinske parcele, za koje je u studenom bio objavljen oglas za prodaju.

Naime, već smo ranije na sjednicama Gradskog vijeća Grada Pule najavili kako prodaju gradske imovine nećemo podržavati bez ranije predloženog i usvojenog plana, koji bi trebao sadržavati informacije o količini i vrijednosti imovine, kao i jasne informacije o budućoj namjeni tih zemljišta, kako bi se spriječila njihova netransparentna i stihijska prodaja.

 

Obvezali smo se racionalno raspolagati zemljištem u vlasništvu Grada Pule, budući da je to zemljište najveći potencijal lokalnog gospodarskog razvoja, te da ćemo iz tog razloga napraviti cjelovitu i točnu evidenciju nekretnina, program upravljanja tim javnim dobrima koji će se sastojati od popisa imovine, podacima o dosadašnjem raspolaganju i predviđanjima o budućem raspolaganju, plan kupovine novih nekretnina te sve te informacije učiniti javnim.  Obvezali smo se da ćemo zabraniti prodaje gradskog zemljišta bez urbanističkog plana uređenja, s definiranim površinama javne namjene, koje se izuzimaju od prodaje;  da tzv. točkasta prenamjena koja nije utemeljena na strategijama razvoja neće biti moguća.

Pozivamo i gradonačelnika Zoričića da nastavi raditi na primjeni tih principa. Za to će moći računati na našu podršku“, poručuju iz Možemo! Pula na kraju svog priopćenja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa