Posjetili smo jedinu istarsku trgovkinju na riječkoj tržnici

0
Željka Koraca
Željka Koraca

Željka Koraca sa suprugom Zlatkom već 22 godine skoro svakodnevno putuje iz Motovuna u Rijeku, gdje na Glavnoj tržnici nedaleko kazališta prodaje proizvode iz svog OPG-a. Iako i drugi trgovci imaju istarske proizvode ili čak i koju njivu preko Učke, jedina je prava istarska trgovkinja na riječkoj tržnici, priča nam, vješto uslužujući klijente koji se nižu kao na pokretnoj traci.

Idu radič, mrkva, cikla, batati, češnjaka nema jer je prodan, a jedna gospođa interesira se za sadnice korabe, jer se radi o staroj sorti i želi ju zasaditi u svom vrtu. Željka kaže da je svo izloženo povrće iz njenog vlastitog uzgoja, da nije špricano i da se uglavnom radi o starim sortama.

 

"Imamo samo sezonske stvari jer nemamo plastenike. Ljeti su ljetni artikli, a sada, zimi, najviše idu radič i slično povrće. S obzirom da ne špricamo, zna se tu naći i crva, rupica, povrće je nepravilnog oblika", priča Željka.

Kad je prije godinu dana promet između Rijeke i Istre bio ograničen zbog korone, bili su mjesec dana zatvoreni ali ipak su poslovali vršeći dostavu za redovite klijente. 

Sa Željkom smo razgovarali 20. prosinca ujutro. Na njenom štandu kupus je bio 12 kuna po kili, batat 20, krumpir 6, radič 40, žuta koraba 10, a broskva 16 kuna po kilogramu. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa