Policija u Buzetu zatekla tražitelje azila koji su krenuli za Sloveniju

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policajci su 2. prosinca oko 22 sata, prilikom provođenja pojačanih aktivnosti po problematici zaštite državne granice i sprječavanja nezakonitih migracija, na željezničkoj postaji u Buzetu uočili veću grupu stranih državljana, među kojima je bilo i djece, kako se pješice kreću u smjeru granice s Republikom Slovenijom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici utvrdili kako se radi o državljanima Afganistana i to tražiteljima međunarodne zaštite koji su boravili u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu. Nakon što su ranije tog dana samovoljno napustili prihvatilište, vlakom su pristigli do Buzeta, a namjera im je bila nastaviti dalje pješice, vjerojatno prateći prugu prema Republici Sloveniji, no u tome su ih spriječili policijski službenici.

 

Radi počinjenja prekršaja iz Zakonika o Schengenskim granicama, policijski službenici su punoljetnim državljanima Afganistana izdali prekršajne naloge te je osiguran povratak svih osoba u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KOZMETIČAR/KA - WELLNESS TERAPEUT/KINJA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA