Karmen Gašparini uručila bušilicu Suzani Jašić

0
Suzana Jašić i Karmen Gašparini (foto: www.usluga-pazin.hr)
Suzana Jašić i Karmen Gašparini (foto: www.usluga-pazin.hr)

U sklopu Europskog tjedna smanjenja nastanka otpada 27. studenog Udruženje obrtnika Pazin u suradnji s Uslugom d.o.o. uručilo je novu bušilicu predstavnicima Grada Pazina namijenjenu svim pazinskim udrugama, objavili su iz Usluge Pazin.

Ideja o donaciji alata za besplatnu posudbu i korištenje nastala je u sklopu radionice „Popravi me: sitni popravci u domaćinstvu“ održane u rujnu ove godine u sklopu EU projekta „Nabava specijalnog komunalnog vozila od min. 14 m3 za odvojeno prikupljanje otpada“ tvrtke Usluga Pazin s ciljem aktivnog promišljanja mogućnosti popravka i ponovne uporabe isluženih predmeta.

Ova vrijedna donacija prvi je korak ka uspostavi banke alata u Pazinu u kojoj će sve pazinske udruge i druge neprofitne organizacije moći besplatno posuđivati alat za potrebe projekata usmjerenih ka poboljšanju života u zajednici, naglasila je gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić i dodala kako bi u sklopu banke alata, ako se za to pokaže interes lokalne zajednice, djelovala i radiona (kafić za popravke), prostor u kojem bi građani mogli besplatno popraviti neispravne sitne kućanske aparate, oštećeni namještaj, igračke i slično uz pomoć majstora i drugih volontera, ali i popiti kavu, čaj i podružiti se, objavili su iz Usluge Pazin.

 

Predsjednica Udruženje obrtnika Pazin Karmen Gašparini istaknula je kako se ovom donacijom željelo podržati uspostavljanje banke alata i prostora koji bi aktivno uključivao majstore i pazinske obrtnike raznih profila koji posjeduju potrebna znanja i vještine, ali i potaknuti druge dionike na važnost pomaganja projekata koja nastoje izgraditi snažnije i otpornije zajednice.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa