Ovo su hrvatski Najiznajmljivači: najbolja kuća za odmor je u Klarićima

0
Foto: Novi list
Foto: Novi list

Najbolji apartman je Rubinić Turanj u vlasništvu Tomislava Rubinića pod vodstvom domaćice Nataše Manzin, najbolja kuća za odmor Casa mille olivi u vlasništvu Ane Pisak iz Klarića, Grad Buzet, najbolja vila Adrian, vlasnika Naire Asatryan i Adriana Wielea iz Dubrovnika, donosi Novi list.

Uz tri glavne, dvije posebne nagrade – najbolja kuća u očuvanju baštine Vila Festina Lente vlasnika Maje Nikšić Radić i Dejana Radića, najbolja ekološka kuća Divjake Log Home – Kraljica šume vlasnice Selme Seifert iz Hlevci, Općina Skrad.

Rezultat je to velikog finala akcije Najiznajmljivač 2021 koju je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice po drugi put organizirao Novi list, dok je sama svečanost dodjele održana u Pazinu u sklopu 6. FOS-a – Foruma obiteljskog smještaja koji je organizirala Hrvatska gospodarska komora.

 

– Iznimno smo ponosni na nagradu, a još smo ponosniji zbog toga što smo se unazad niz godina zajedno sa svojom obitelji uspjeli oduprijeti ponudama koje smo dobivali za naše imanje i kuću, ponudama koje bi zauvijek našu djedovinu odvele u nečije drugo, tuđe vlasništvo. Ovako, uspjeli smo u njezinoj adaptaciji, uspjeli smo nastaviti niz našeg vlasništva koje seže još u 19. stoljeće, uspjeli smo u tome da postane privlačna gostima iz čitavog svijeta koji rado odsjedaju u njoj.Istaknula je to Ana Pisak, vlasnica imanja Casa mille olivi koje je na svečanosti proglašenja laureata u akciji Najiznajmljivač održanoj u pazinskom Spomen-domu postala – najboljom kućom za odmor Hrvatske u 2021. godini.

Istaknula je i ujedno poslala poruku cjelokupnoj javnosti kako se iznad svega mora cijeniti tradiciju, kako se obiteljsku imovinu mora prevesti u novo vrijeme, iskoristiti je za vlastite turističke i općenito gospodarske probitke, pokazati gostima svu raskoš hrvatske posebitosti i gostoljubivosti.

Nakon svečanog otvorenja FOS-a na kojem su se prisutnima obratili Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK ŽK Pula, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, ravnateljica Uprave Ministarstva za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Monika Udovičić, direktor TZ-a Istarske županije Denis Ivošević, zamjenik župana Istarske županije Tulio Demetlika i gradonačelnica Pazina Suzana Jašić, okupljenima na FOS-u obratila se predsjednica Uprave Novog lista Ankica Kruljac.

Ona je zahvalila ministrici turizma Nikolini Brnjac, kao i direktoru HTZ-a Kristjanu Staničiću što su Novom listu ukazali povjerenje u organizaciji akcije Najiznajmljivač kojoj je cilj da na cjelokupnom nacionalnom teritoriju provede analizu najboljih iznajmljivača, snage koja čini više od polovice sveukupnog hrvatskog turističkog smještajnog kapaciteta, piše Novi list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa