Preminula omiljena buzetska liječnica

0
Dženana Kružić Nannou (foto: KoHom.hr)
Dženana Kružić Nannou (foto: KoHom.hr)

Buzetska liječnica dr. Dženana Kružić Nannou preminula je u noći s 5. na 6. studeni. Kolege iz Koordinacije obiteljske medicine KoHom oprostili su se od nje dirljivim posljednjim pozdravom.

"Otišla je tiho kako je i živjela, ostavivši neizbrisiv trag u srcima svih koji su je poznavali i voljeli. Obiteljska medicina izgubila je izvrsnu liječnicu, specijalisticu obiteljske medicine, a Koordinacija hrvatske obiteljske medicine ustrajnog borca za poziciju obiteljske medicine, za struku. Bila je članicom KoHOM-a od samog osnutka udruge, ponosna kada smo i malim koracima napredovali i još upornija u ostvarivanju ciljeva kada smo usporavani i zaustavljani. Tome je doprinio i njezin dinamični životni put: rođena u Damasku u Siriji, djetinjstvo i mladost provela je u Beirutu, a potom se odlučila za studij medicine u Rijeci.

Radeći u obiteljskoj medicini u Buzetu, Istarski domovi zdravlja, prvo kao zakupac, potom koncesionar i naposljetku privatnik bila je svjedokom svih prepreka koje sustav nameće, hrabro se borila usprkos bolesti, sve za dobrobit svojih pacijenata. Ljubav prema obiteljskoj medicini dokazivala je stalnom edukacijom i ambicijom za učenjem i napredovanjem. Educirala se u radu dijagnostičkog ultrazvuka i bila jedina koja je tu uslugu pružala stanovnicima Buzeta do osnutka radiologije u Ispostavi Buzet, Istarskih domova zdravlja. Bila je vrstan akupunkturolog  educiravši se u Hrvatskoj, a potom i Francuskoj. Izuzetan intelektualac i poliglot, divan Prijatelj, Kolega i Čovjek. Ostavila si, draga Đeni, nenadoknadivu prazninu u srcima svih koji su te poznavali, poštovali  i voljeli. Počivala u miru.", objavili su iz KoHoma.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa