svečana promocija u domu branitelja

Donosimo imena druge generacije diplomanata Istarskog veleučilišta

0

U petak, 22. listopada održana je promocija II. generacije studenata Istarskog veleučilišta – Università Istriana di scienze applicate u Domu hrvatskih branitelja (DHB). Bio je to vrlo svečani čin kojemu je pristupilo 35 diplomanata od ukupno 50 promovenata iz smjerova: stručni specijalisti kreativnog menadžmenta u procesima, stručni prvostupnici inženjeri mehanotronike, stručni prvostupnici inženjeri politehnike, i stručni pristupnici politehnike.

U uvodnim govorima, nazočnima se obratila zamjenica župana Istarske Županije Jessica Acquavita, koja je u ime osnivača Istarskog veleučilišta istaknula: „Istarskoj županiji je obrazovanje visoko na listi prioriteta na što ukazuje cijeli niz investicija, projekata i programa. Upravo s ciljem dodatnog razvoja visokog školstva u našoj Županiji, Istarska županija je osnovala Istarsko veleučilište, s težnjom da osiguramo konkurente kadrove, u skladu s potrebama tržišta rada i daljnjeg razvoja Istre. I u nadolazećem razdoblju čvrsto ćemo podupirati Istarsko veleučilište, potičući njegov kontinuiran rast, otvaranje novih studijskih programa, kao i dodatno unapređenje kvalitete nastave.“

 

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule dr.sc. Ivana Močenić, pozdravila je prisutne u ime Grada Pule i istaknula: „Danas smo se ovdje okupili da uveličamo vaš dan, vaš uspjeh i trud koji ste uložili u godine školovanja. Ovo je početak novog razdoblja za vas stoga vam želim od srca čestitati i poželjeti puno uspjeha. Budite vrijedni, ostvarite svoje potencijale, nastavite se educirati jer je to cjeloživotni proces.“

Dekan dr.sc. Daglas Koraca zahvalio je svim nazočnima na dolasku naglasio: „Diplomanti, danas je vaš dan, ovdje smo se svi okupili da bi vama čestitali i izuzetna mi je čast što vam se mogu obratiti i prenijeti vam neke bitne poruke. Svi smo ponosni na vaš uspjeh i dijelimo radost zbog novih mogućnosti koje se otvaraju pred vama. Promocija je dan u kojem slavimo vašu strast za stjecanjem znanja i vašu želju da postanete vrhunski stručnjaci u području programa koji ste studirali. To je ritual kojim odajemo počast ovome što ste postigli, budite ponosni na vaše diplome te na znanja i navike koje ste ovdje stekli. Stjecanje diploma izuzetno je lijep i bitan trenutak u vašem životu, pred vama se prostiru novi putevi a vi pronađite svoj jedinstveni put prema uspjehu te budite ustrajni u ostvarivanju svojih snova. Neka ovaj dan i sve što ste naučili na Istarskom veleučilištu budu tek početak nečeg nevjerojatnog, želim vam puno uspjeha.“

Koraca se zahvalio i obiteljima na potpori koju su pružili diplomantima, djelatnicima Veleučilišta na predanom radu te osnivaču Istarskoj županiji na podršci u provedbi redovnih aktivnosti i novih razvojnih projekata Veleučilišta.

Svečanost je uveličao nastup Akademskog mješovitog zbora studenata Muzičke akademije u Puli pod vodstvom maestra doc. art. Domenika Briškog. Diplome stručnog specijalista kreativnog menadžmenta stekli su: Boris Agatić, Dino Baćac, Filip Bartolić, Ela Benčić, Randi Hrelja, Mate Mezulić, Sanja Oplanić, Loredana Peršić, Leana Puja, Goran Radošević, Elvis Subašić.

Diplome stručnog prvostupnika inženjera politehnike stekli su: Igor Borgin, Stefan Bošnjak, Mauro Brljafa, Leo Brubnjak, Tamara Butala, Filip Čalić, Sara Karahasanović, Luka Kršanović, Sandy Kuhar, Ivan Marcelić, Antonio Marković, Mladen Orlandini, Andrej Rašović, Nemanja Romić, Paolo Rožman, Edvin Skrozić, Mateo Slivar, Bojan Stanimirović, Marija Stevanović, Tomislav Stubičar.

Diplome stručni prvostupnik inženjera mehatronike stekli su: Tomislav Bičanić, Mauro Ikić, Ivan Domić, Josip Kožić, Leon Križanac, Damjan Milošević, Dino Stepančić, Alen Višković.

Diplome stručni pristupnik politehnike stekli su: Mauro Dembić, Tomislav Ivančić, Toni Putina, Petar Sergo, Edi Šužberić, Ivan Giovanni Tijan.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa