Robert Marušić

Deset grijehova trenutnog saziva Vijeća Turističke zajednice Buzeta

0
Robert Marušić (foto: Roberto Matković)
Robert Marušić (foto: Roberto Matković)

Revoltiran otkazivanjem Festivala istarskog tartufa u Buzetu, Robert Marušić nastavio je s napadima na vodeće ljude TZ Grada Buzeta, koja je otkazala manifestaciju.

U svom "Osvrtu na rad trenutnog saziva Vijeća TZ Buzeta", Marušić je nabrojao njihovih deset grijehova:

"Turističko Vijeće Buzeta se proslavilo dizanjem ruku o 'logičnom' udruživanju u programe i sadržaje središnje Istre, ignorirajući sjevernoistarsku posebnost i veliku prednost!

Turističko vijeće se u listopadu 2020. proslavilo autorizacijom 'Dana tartufa na Buzeštini, gdje je selektivno izvršen odabir konoba i restorana koji su se reklamirali u sustavu TZ Buzeta novcem buzetskih poreznih obveznika.

Turističko vijeće Buzeta nije kreiralo ni jedan turistički prospekt zadnjih godina, a okruženje i radna atmosfera raznih turističkih djelatnosti Buzeta i Buzeštine ima pozitivan trend.

Turističko vijeće je 'autističnim' dizanjem ruku dozvoljavalo da se ionako mali novac buzetskog turističkog buđeta neracionalno i nepromišljeno rasipa (šator vikenda tartufa oko 100.000 kn - realna cijena tri puta manja) umjesto da kvalitetno iskoristi za Foto Point lokacije prelijepe Buzeštine što doslovno u Istri svako manje mjesto ima!

 
Turističko vijeće Buzeta u ovom sazivu je prihvatilo biti instrument bivšeg gradonačelnika u njegovim osobnim obračunima.

Turističko vijeće Buzeta ovog saziva nije ništa učinilo gdje bi svojim odlukama utjecalo na razvoj buzetskog outdoora koji je doživio spontani pandemijski procvat. (Osim postavke ugostiteljskih tabli povezanih članova vijeća kod ulaza na Stazu 7 slapova).

Turističko vijeće Buzeta u ovom sazivu nije učinilo ništa po pitanju vanjske izvan županijske vidljivosti Buzeta i Buzeštine, što 100% kontrolira TZŽI sa svojim prospektima, aktivnostima, brošurama i news letter info platformama. I dok god bude tako, mi ćemo biti 'kišni dan' zapadne obale Istre! Znači osobe zadužene za strategiju sjevernoistarskog turizma uopće ne provode dobro plaćeni Master plan turizma Buzeštine!

Turističko vijeće Buzeta je uskraćivanjem medijske i sve moguće potpore (imam pismenu odluku) suprotno svrsi svojeg postojanja kočilo, vršilo zaprečavanje, usporavanje i otežavanje održanoj manifestaciji prvog vikenda lipnja 2021. 'Buzet Classic Rally' i 'Prvi sajam istarskih crnih tartufa' što su bile jedine manifestacije u Istri i usudim se reći u Hrvatskoj za koje su pribavljene uredne epidemiološke dozvole i održane su zahvaljujući našim buzetskim aktivistima.

Ovaj saziv buzetskog turističkog vijeća je izmjenio previše voditelja ureda, direktora TZ-a da i to više nije slučajno!

Zaključak: buzetski turistički sustav je vitalan isključivo zahvaljujući inicijativi i aktivi fizičkih i pravnih osoba izvan institucije TZ -a od kojih su neki slučajni članovi po trenutnim propisima... Oni koji su trenutno izabrani u tijelo koje se naziva Vijeće TZ Buzeta NE znaju i NE poznaju elementarno planiranje, plansko kreiranje, racionalno usmjeravanje svih turističkih procesa razrađenih još u 20. stoljeću. Danas je 15.10.2021.. 21. stoljeće", oštar je Robert Marušić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa