Evo kako je bilo na utrci u organizaciji pulskog Kluba Gea (foto)

0
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Kao i svake godine, središnje događanje Ružičastog mjeseca 2021 u organizaciji pulskog Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea humanitarna je utrka „Pregledom do osmijeha“ , ove godine pod sloganom „Ne ću ben, sad je ura!“, koja je jučer održana na suncem okupanom Lungomareu.

Brojni su trkači i šetači, svih dobnih skupina, mlade obitelji s djecom odvojili svoje vrijeme i učinili jučerašnji događaj posebnim. Trkača trasa duljine 6 km od Valkane do Tvrđava Bourguignon i natrag istim putem, te šetačka od Valkana do Gortanove uvale i nazad prštala je obiljem pozitivne energije i osmijeha sudionika koji su se aktivno uključili u ovu humanitarnu akciju. Klub Gea zahvaljuje svima na sudjelovanju i uplaćenim startninama od kojih je prikupljeno 21.500 kn! Zahvaljujući građanima koji su kupnjom starnog paketa donirali Geu, Klub nastavlja pružati podršku oboljelima ne samo o raka dojke već i oboljelima od drugih malignih bolesti.

Od prikupljenih donacija nastavit će se financirati savjetovališta onkologa, psihoterapeuta, farmaceuta i fitoterapeuta, limfna drenaža, FIT grupa, shiatsu tretmani, joga i kreativne radionice, ali i pomagati potrebitima u kupnji dodataka prehrani kao i pružanje jednokratne pomoći. Klub Gea posebno zahvaljuje Elvisu Peršiću i dečkima iz Atletskog saveza Istre,koji su tehnički partneri utrke, Zboru atletskih sudaca Pula, Dorini Tikvicki koja je vodila program i DJ-u Veljku Skolu koji se pobrinuo za dobro atmosferu na startu i cilju utrke. Veliko hvala Flor D'Jana, Vina Babos, Uljara - oleificio Baioco, koji su se osigurali nagrade trkačima, kako onima najuspješnijima, tako i onim nasumce izabranim.

 

Zahvale idu i Brionki i OPG Grbac koji su obogatili starni paket i zasladili sudionike slatkim fritulama. Hvala i Teatru Naranča i TV Novoj koji su snimili spot koji je zaslužan za veliki odaziv građana na ovu hvalevrijednu akciju. Zahvale naravno i pokroviteljima manifestacije Gradu Puli, gradonačelniku Zoričiću, dogradonačelnici Ivoni Močinić i svim pročelnicima gradskih Službi koji su i osobno sudjelovali na manifestaciji, Turističkoj zajednici Grada Pule koja se pobrinula da pulski divovi i rotor u Šijani svijetle ovaj vikend u ružičastoj boji, te Gradu Vodnjau koji se također uključio u pokroviteljstvo.

Velike zahvale Nataša Sundara Photography i Vedrani Milovan koje su svojim aparatima ovjekovječile prekrasnu atmosferu. Medijski pokrovitelji bili su: HRT Radio Pula - Centar Pula, TV Nova Pula, Pulska svakodnevnica - Fotografije i zanimljivosti, Medulin FM, Radio Maestral 95,4 fm, Glas Istre, Regional Express, Istarski.hr, 5portal.hr, Rovinj FM, La Voce del Popolo i Radio Istra.

Rak se može dogoditi svakome i nažalost statistički podaci pokazuju da će svaka deveta žena Istri oboljeti od raka dojke. Godišnje u Istri oboli u prosjeku 128 žena, a njih 47 umire. Klub Gea Pula otvoren je za sve kojima je pomoć potrebna! Za sva pitanja, informacije ili pomoć Udruga je dostupna putem adrese e-pošte: info@geapula.hr i broja tel. 097 6298 221. Više o svim programima podrške koje Gea Pula pruža, ali i savjete o pravima onkoloških bolesnika, video o samopregledu dojke, pronađite na internetskoj stranici www.geapula.

Kako je bilo pogledajte u galeriji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa