PROJEKT PRIJATELJ SUNCU

Porečani učili o prevenciji malignih bolesti kože

0

Predavanja, savjetovanje, likovne radionice za djecu, sve se to održavalo 21. rujna na Trgu slobode u Poreču, u sklopu aktivnosti projekta „Prijatelj Suncu“ koji provodi Grad Poreč u partnerstvu s Općinom Malinska-Dubašnica.

Projekt ima za cilj podizanje svijesti građana Poreča i Malinske o važnosti prevencije malignih oboljenja kože, te poticanja da pravilnim ponašanjem i odgovarajućom zaštitom smanje rizik obolijevanja od ove sve češće bolesti. Tako je za sve zainteresirane na trgu predavanje pod nazivom „Prevencija malignih bolesti kože“ održala dr. Sendi Matić, specijalistica dermatologije i venerologije iz specijalne bolnice Medico, a nastavilo se predavanjem „Kako prehranom pripremiti kožu za sunce“ koje je održala magistrica kliničkog nutrizionizma Nataša Škočibušić, također iz bolnice Medico.

Za vrijeme ovih besplatnih, individualnih konzultacija građana s dermatologom vršeni su i pregledi dermatoskopom, a ukoliko su građani željeli detaljnije savjetovanje, imali su prilike predbilježiti se za jedan od termina savjetovanja u svom mjesnom odboru u okviru uspostavljenog savjetovališta za prevenciju malignih bolesti kože Grada Poreča koji s radom započinje već krajem ovog mjeseca o čemu će građani uskoro biti obaviješteni putem medija i svojih mjesnih odbora.

 

Okupljene na trgu pozdravio je i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, koji je sudjelovao u događanjima. Naime, istovremeno, za djecu je bila je organizirana likovna edukativno-kreativna radionica koju su vodili likovni terapeuti, u kojoj su djeca imala prilike naučiti kako zaštititi kožu od sunca. Pritom su za nagradu najmaštovitiji dobili paket zaštitnih proizvoda za sunce.  Za glazbenu podlogu bio je zadužen porečki sastav Rezime Acoustic Trio.

Organizacija manifestacije sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Grad Poreč i Općina Malinska-Dubašnica za ovaj su projekt „Prijatelj Suncu“ dobile stopostotno financiranje u iznosu od 457.781 kuna. Financiranje projekta odvija se u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza I“, u okviru Komponente 1, iz koje su dodijeljena sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHINJSKI RADNIK / KUHINJSKA RADNICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR / SOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 31.08.2021.

ŠORIĆI, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 01.10.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA