pripreme proračuna za iduću godinu

Peršurić obišao mjesne odbore Fuškulin, Varvari i Žbandaj

0
MO Žbandaj
MO Žbandaj

Grad Poreč i ove godine nastavlja s praksom uključivanja građana u stvaranje gradskog proračuna za 2022. godinu. Proračun je temeljni financijski akt Grada kojim se procjenjuju prihodi i primici te utvrđuju rashodi i izdaci za jednu financijsku godinu, a kako bi prijedlog bio što kvalitetniji, protekle četiri godine gradonačelnik i gradski pročelnici susretali su se s vijećima svih 10 mjesnih odbora, kako bi se u prijedlog gradskog proračuna uključili projekti svakog mjesnog odbora.

Ta je praksa nastavljena i ove godine te se gradonačelnik Loris Peršurić, zamjenik Elio Štifanić i gradski pročelnici Marino Poropat i Damir Hrvatin do kraja rujna planiraju susresti s članovima vijeća svih deset porečkih mjesnih odbora, a prvi su na redu bili Mjesni odbori Žbandaj, Varvari i Fuškulin.

Mjesni odbori Žbandaj i Fuškulin u proteklom su razdoblju na svom području doživjeli realizaciju važnih demografskih projekata: u Žbandaju su izgrađene nova škola i novi vrtić, dok je u Dračevcu izgrađen još jedan vrtić. Prioriteti za 2022. u mjesnim odborima su pojačano komunalno opremanje, asfaltiranja, javna rasvjeta, dječja igrališta, prijava izgradnje društvenog doma u Kadumima i vrtića u Varvarima na EU fondove, kao i daljnje širenje kanalizacijske mreže.

Prikupljeni prijedlozi uvrstit će se u prijedlog za gradski proračun, za koji će biti provedeno i javno savjetovanje na gradskim web stranicama, putem kojeg svoje prijedloge mogu slati svi zainteresirani građani Poreča. Nakon javnog savjetovanja, obavljaju se i dva čitanja proračuna na sjednicama gradskog vijeća, na kojem gradski vijećnici mogli predati svoje amandmane, prije izglasavanja proračuna. Izradom Strategije razvoja Poreča i Lokalnog programa za mlade, kao i drugih EU projekata, prijedlozi određenih skupina već su zaprimljeni te se obrađuju.

 

Što se tiče uključivanja većeg broja građana, i ove se godine nastavlja slična praksa, te Grad poziva sve zainteresirane građane da se uključe.

"Navedite koje projekte želite vidjeti realizirane u Gradu Poreču, te koje radove smatrate važnima za daljnji razvoj grada. Želimo čuti vaše prijedloge, sugestije i komentare, jer su upravo oni najbolji pokazatelji toga što je potrebno u Poreču. Svoje ideje i prijedloge možete dostaviti najkasnije do 30. rujna 2021. godine, osobno u Pisarnicu Grada Poreča, putem elektronske pošte na adresu info@porec.hr ili putem društvenih mreža – službena FB stranica Grada Poreča. Po primitku prijedloga, gradonačelnik, pročelnici i stručne službe Grada Poreča objedinit će sve prijedloge te ih prodiskutirati s članovima vijeća mjesnih odbora, prije uvrštenja u prijedlog proračuna za gradsko vijeće",  poručili su iz gradske uprave.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/RKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHINJSKI RADNIK / KUHINJSKA RADNICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/ICA U PROIZVODNJI

Do: 31.08.2021.

ŠORIĆI, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/CA NA ODRŽAVANJU ČISTOĆE U ODSJEKU USLUŽNIH POSLOVA

Do: 31.12.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA