IDS o istupima Ilića i Ferića:

'Tražimo od čelništva SDP-a da se ogradi od takvog ponašanja'

0
Danijel Ferić i Željko Ilić (Foto: Saša Miljević/PIXSELL)
Danijel Ferić i Željko Ilić (Foto: Saša Miljević/PIXSELL)

"Zaprepašteni smo razinom na koju je svedena javna rasprava u Istri koja je inače primjer tolerancije, pristojnosti i međusobnog uvažavanja. Izravne prijetnje i korištenje djece kao sredstva političkih napada, čemu, na žalost, svjedočimo ovih dana, zaslužuju samo žestoku osudu i prijezir", stoji u priopćenju IDS-a nakon javnih istupa Željka Ilića na prosvjedu protiv Kaštijuna i izjave Danijela Ferića u Glasu Istre.

"Izražavamo posebnu zabrinutost jer se takvom huliganskom ponašanju priključio i županijski vijećnik SDP-a Danijel Ferić koji je uspio razinu političke komunikacije srozati do samog dna. Govor nasilja, podjela i mržnje kojeg promovira Ferić nikad ranije nije viđen u Istri.

 

IDS najoštrije osuđuje takav huliganski pristup politici, a posebno smo zgroženi lakoćom kojom se poseže za neutemeljenim klevetama i izravnim prijetnjama.

Istra ne pamti takve vulgarne i nasilne istupe i drago nam je da ima onih koji su se imali potrebu ograditi od govora mržnje. Apeliramo na čelništvo SDP-a da se ogradi od verbalnog nasilja svog vijećnika i da osudi govor mržnje upućen ne samo istarskim političarima nego i njihovoj djeci!", stoj u priopćenju IDS-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa