Zoričić prozvan zbog hotela u Umagu, donosimo njegov komentar

0
Filip Zoričić
Filip Zoričić

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić našao se na meti kritike portala Spectator, koji je u članku od 26. kolovoza, pored javnosti već poznatih tema, objavio i narudžbenicu na temelju koje je prvi čovjek Pule spavao u hotelu Melia Coral u Umagu, a što je po svemu sudeći platio Grad Pula.

U članku, kojeg možete pročitati ovdje, anonimni autor piše kako Zoričić „živi životom isposnika“ a što je „proklamirao sada već čuvenom rečenicom 'Nema više konoba, oštarija, nema ručkova, nema manjade. Nemam službenog vozača, ne koristim službeni mobitel, ne koristim karticu.'“

Autor nadalje piše kako je Zoričić, „izmučen isposničkim životom…otputovao dalekih osamdeset kilometara, pola sata vožnje po Ipsilonu, do Umaga, u maniru pravog socijalističkog gradonačelnika mahnuo narudžbenicom, uzeo sobu i odmarao se na teret grada Pule.“.

„Da je cirkus veći, ujutro kada se digao bila je i manjada. Jerbo je uzeo sobu s doručkom. Sve ono što je proklamirao, ne odnosi se na njega, naravno. Istina je karticu ne koristi, a i što će mu, kad ima narudžbenicu koja se plaća virmanom? Jer on je gradonačelnik Pule, a nekada davno stanovnici Pule govorili su Quod licet Iovi non licet bovi.“, piše Spectator.

Nastavljajući s kritikom, anonimni autor piše da su se Puljani odlučili „na eksperiment, glasali za tipa koji je apsolutna negacija svega“.

 

„Kada negiraš sve, kada izlaziš s populističkim stavovima, tipa, ja bum se vozil na svom biciklinu na posel gradonačelnika, nema kave, nema manjade, nema ničega, onda je to samo i jedino podilaženje glupavoj raji koja takve fore guta slatko ko što cipli gutaju govna. Jebeni službeni auto košta mjesečno četiri do pet tisuća kuna, ako grad ne može to podnijeti, onda bolje da ga i nema. Dakle, izabrali su super poštenog Filipa Zoričića“, piše Spectator.

Pročitavši članak na Spectatoru, poslali smo upit gradonačelniku Zoričiću, te ga zamolili za komentar.

„Nepoznati autor, naravno, nije naveo da je to narudžbenica Grada za tadašnju Smart City Konferenciju 1. i 2. srpnja https://cityupgrade.hr/ koju organizira Udruga gradova i na kojoj je bila većina hrvatskih gradonačelnika, kako četiri velika grada, tako i ostalih, i da nisam išao gore na odmor, kako se navodi“, izjavio nam je gradonačelnik Zoričić. Komentirao je i navod iz članka u kojem autor piše da Zoričić "na posao valjda nosi termosicu kave, par sendviča sa salamom podrugušom, pije vodu iz špine."

„Moram priznati da je pogodio“, izjavio nam je Zoričić i dodao: „Samo što jedan sendvič nosim, a ne par, ali i da je iznos 865,00 kn. Isto tako mi je drago da je istinito navedeno da ne koristim službeni auto 24 sata, karticu i službeni mobitel, jer je i to istina.“

„Bit će mi drago podvući crtu na kraju 4 godine pa slobodno objaviti moje 'megalomanske' troškove na teret grada Pule, a isto tako sam zadivljen i dalje ovim anonimnim 'junacima' kao što je ovaj gladijator iz članka.“, zaključio je Zoričić. (Kristian Stepčić Reisman)

Foto: Spectatorblog.net

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa