kaštelir labinci i free firday tasting

Robinzonski park: 'Ovdje nemamo struje, osim na nekoliko punktova'

0
Tek otvoren novi robinzonski kamp u selu Krančići (foto: Hello Istria)
Tek otvoren novi robinzonski kamp u selu Krančići (foto: Hello Istria)

Pazite ovo. Bučino ulje, domaće brašno, gin, tonik, aceto balzamico, krumpir… Nije da su baš specifični proizvodi kojima se Istra svakodnevno diči. Hajde, da sam vam rekla vino, maslinovo ulje, biska, tartufi. No, svi ovi proizvodi iz prve rečenice su vrijedni proizvodi domaćeg seljaka iz Istre, i to iz mjesta Kaštelir i Labinci te malih sela oko ta dva mjesta koja dišu poput jednog. Zato i ne čudi da se i općina zove Kaštelir-Labinci. Ono što me je oduševilo je činjenica da imaju samo 1000 stanovnika, a čak 150 malih obiteljskih gospodarstava koji proizvode veliku paletu proizvoda. I sve to nude na kućnom pragu. A ovog ljeta sve to možete i kušati na besplatnim degustacijama u akciji Together in free friday tasting svakog petka, piše Hello Istria. Prenosimo dio šlanka u nastavku.

Desetak OPG-ova otvorilo je svoja vrata i možete ih posjetiti i isprobati te kupiti sve ono što vam se sviđa direktno od samih poljoprivrednika koji su po cijele dane u polju i vrtu ili vinogradu i masliniku, čuti kako je taj proizvod nastao, po čemu je specifičan i zašto baš taj proizvod ima ono nešto. Nije li to pohvalno?  S osmjehom će vam odgovoriti ama baš na svako pitanje, a mene uvijek fascinira kako se iza svakog takvog gospodarstva skriva jedna zanimljiva obiteljska priča.

 

Svakako se tu ubraja i ona Valtera i Antonije Kocijančić koji su odlučili ići korak dalje. Uz proizvodnju vina i ulja odlučili su se baviti i kampingom. Tek su otvorili mali robinzonski kamp u njihovoj šumi nadomak sela Krančići. Sve je tako lijepo posloženo da je gušt ovdje boraviti i bez da spavate. Kada kažete robinzonski, pomislite da imate samo poljanu i to je to, ali ne i u njihovom kampu Natura Camp Karli gdje se možete odmarati u drvenim malim kućicama i glamping šatorima nedaleko maslinika, vinograda i livada.

– Želimo da i drugi probaju ono što je i nama posebno, a to je odmor u prirodi bez civilizacije. Ovdje nemamo struje, osim na nekoliko punktova, te koristimo sunčane kolektore. Blizu će vam doći zečevi, crni fazani, srne, jeleni. Imamo i jako puno ptica koje ovdje obitavaju, priča nam Antonia u društvu svoje djece. Suprug joj pak drugim posjetiteljima pokazuje glamping šatore. Odmah poželite ovdje prespavati jer vas vuče taj neki mir. Valjda zato jer se lagano ljulja trava na obližnjim nepokošenim livadama, a u hladu hrastova čekaju vas udobne ležaljke.., piše Hello Istria.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa