reagiranje iz grada pule:

'Trošak gradonačelnikova puta u Šibenik iznosi nula kuna'

0
Filip Zoričić i Danijel Mileta
Filip Zoričić i Danijel Mileta

Na komentar glavnog urednika Nenada Čakića pod naslovom "Zoričića srce stalno vuče u Dalmaciju: nakon Splita u Šibenik", kojeg možete pročitati ovdje, reagirali su iz Odsjeka za informiranje Grada Pule. Njihovo reagiranje objavljujemo u nastavku.

"U objavi na portalu istarski.hr pod nazivom Komentar dana Nenada Čakića, Zoričića srce stalno vuče u Dalmaciju: nakon Splita u Šibenik. izneseni su netočni i neistiniti podaci kojima svjesno obmanjujete javnost i time navodite na pogrešan zaključak, nanoseći pritom štetu ugledu Grada Pule i meni kao gradonačelniku. Molim da ovaj demanti, u cilju točnog informiranja javnosti, prenesete u cijelosti. U svom komentaru navodite kako u Dalmaciji ne postoji niti jedan grad koji bi bilo koji istarski grad mogao učiti nečemu, naročito ne kako pribavljati sredstva iz EU fondova.

Međutim, Šibenik je primjer grada koji je napravio snažnu transformaciju, kao što još ima primjera u ostalim dijelovima Hrvatske, od Istre do Slavonije. Šibenik je formacijski sličan gradu Puli i s predstavnicima toga grada razgovarao sam o obnovi fortifikacija kao još jedne međusobne poveznice i kako bih se upoznao s njihovim primjerom dobre prakse.

 

'Želja mi je bila upravo da na primjerima dobre prakse vidimo kako mi možemo mijenjati Pulu, kao što drugi dolaze u Pulu vidjeti naše dobre primjere. Službeni susret u Šibeniku lijepi je primjer povezivanja gradova srodnih po mnogočemu, ali i rušenja eventualnih predrasuda. Pula i Istra najbolji su primjer tolerancije u kojima sve građanke i građani jednako vrijede, ali to se, na žalost, iz vaših tekstova koje pišete o meni kao gradonačelniku, ne vidi. Nitko ni u kojem trenutku ne umanjuje važnost naše Pule i Istre, već samo želimo biti bolji, uspješniji, transparentniji, ulagati u budućnost grada i omogućiti bespovratna sredstva iz EU fondova koji su nam na raspolaganju, samo ih treba znati povući', navodi gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Nadalje, nije točan ni navod da je gradonačelnik u Šibenik išao u trošku Grada. Trošak gradonačelnikova puta u Šibenik iznosi nula kuna. Na službeni put išao je osobnim automobilom i svojim troškom, a prethodni službeni put u Split za Grad Pulu iznosio je ukupnih 400 kuna. I na kraju, Grad Šibenik itekako cijeni Pulu što su dokazali i svojom spremnošću da nam nesebično pomognu u pripremi za apliciranje projekata kojima bi se financirala obnova bogatog pulskog fortifikacijskog sustava.

'Neprovjereno sudite tko me primio i kome smo '''važni''' kao grad nepravedno i neosnovano umanjujući dužnost tamošnjeg zamjenika gradonačelnika. Točna je informacija da je gradonačelnik Šibenika u utorak, 20. srpnja 2021. godine bio u Italiji, a ja sam jedno dan imao na raspolaganju za posjet Gradu Šibeniku što mi je bilo jako važno', zaključio je Zoričić.", piše u reagiranju iz Odsjeka za informiranje Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa