Komentar dana Nenada Čakića

Zoričića srce stalno vuče u Dalmaciju: nakon Splita u Šibenik

6
Zoričića srce stalno vuče u Dalmaciju: nakon Splita u Šibenik

Dalmatincu, bez obzira gdje živi, Dalmacija zauvijek ostaje u srcu, pa ne treba čuditi što se novom pulskom gradonačelniku, rođenom Splićaninu Filipu Zoričiću, sve vrti oko Dalmacije. Prvi službeni posjet, samo nekoliko dana nakon što je izabran za gradonačelnika, bio mu je u rodnom Splitu, pa su zlobnici odmah komentirali da si je u trošku Grada Pule otišao posjetiti roditelje.

Neće srce nego u Dalmaciju, pa mu je drugi službeni posjet bio u Šibeniku, gdje se 20. srpnja sastao sa zamjenikom gradonačelnika Danijelom Miletom s kojim je, prema priopćenju iz Grada Pule, „razgovarao o obnovi fortifikacija budući da se Grad Šibenik može pohvaliti kao najbolji primjer obnove svojih tvrđava“.

Zoričić je tom prigodom istaknuo kako je Pula najbogatiji grad u Hrvatskoj po fortifikacijskom sustavu te da želi slijediti šibenski primjer revitalizacije svog bogatog, ali nedovoljno iskorištenog naslijeđa. Na sastanku je dogovoreno da će u pripremi projekata za obnovu tvrđava Pula imati potrebnu podršku Grada Šibenika.

Uz dužno poštovanje, mislim da u Dalmaciji ne postoji niti jedan grad koji bi bilo koji istarski grad mogao učiti nečemu, naročito ne kako pribavljati sredstva iz EU fondova. A koliko Šibenik drži do Pule najbolje pokazuje da je pulskog gradonačelnika primio zamjenik gradonačelnika. I Zoričić se još time hvali.

Zlobnici će opet reći da mu je samo trebao izgovor da u trošku grada ode kod svojih u Split. A možda je usput u Sinju skupljao i druga iskustva u kojima su Dalmatinci organiziraniji od Istrijana – recimo, kako organizirati koncert za 5.000 ljudi uz poštivanje svih epidemioloških mjera.  

Reagiranje iz Grada Pule pročlitajte ovdje.

Rubriku Komentar dana Nenada Čakića možete pratiti i komentirati i na Facebooku.

Autor

Nenad Čakić

Nenad Čakić

nenad@istarski.hr

Istarski Forum

Za komentiranje potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa