Još jedna prijava za silovanje u Istri. Postojale i video snimke

0
Ilustracija (foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Austrijski mediji izvještavaju o suđenju u Salzburgu, na kojem su trojica Hrvata optuženi za silovanje, prenosi Index

Navodi se da su Hrvati u dobi od 27, 22 i 20 godina silovali mladu ženu tijekom odmora u Hrvatskoj u ljeto 2020. Njihovi branitelji su pak rekli da je žena pristala na spolni odnos i zatražili oslobađajuću presudu za svoje klijente. Tako je ovaj tjedan počelo suđenje koje je izazvalo interes austrijskih medija, piše Index.

Navodna žrtva bila je u srpnju na odmoru kod prijatelja u kampu u Istri. Prema tužitelju, u početku je došlo do namjernog zbližavanja između nje i drugookrivljenog. Dan kasnije ponovno je srela mladića i otpratila ga do stana koji je pripadao njegovom ocu, gdje je bilo intimnosti. Međutim, situacija je tada izmakla kontroli i dogodili su se seksualni činovi protiv volje žene s ostalim muškarcima, rekao je javni tužitelj u svojoj uvodnoj riječi, koji je napomenuo i da su optuženi na policiji dali proturječne izjave. Žrtva je sve prijavila tek nakon ljeta, što su često spominjali branitelji optuženih u svojim uvodnim riječima, piše Index.

 

Branitelji su naglasili da se spolni odnos dogodio u dogovoru s navodnom žrtvom... "Smetalo joj je što postoje videosnimke seksa pod tušem. Zbog toga je podnijela prijavu." Njegov klijent nije imao nikakve veze sa snimanjem videozapisa, a brzo, intimno iskustvo odmora bilo je prijateljsko, rekao je odvjetnik Franz Essl koji zastupa prvookrivljenog, prenosi Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa