Pulski ugostitelj čeka da se Plenković cijepi protiv 'anemije'

0
Ilustracija (foto: Dubravka Petrić/PIXSELL)
Ilustracija (foto: Dubravka Petrić/PIXSELL)

- Kako je na tržište u rekordnom roku stavljeno cjepivo protiv koronavirusa, tako sad u rekordnom roku očekujem i cjepivo protiv "anemije". Kada se Plenković prvi cijepi tim cjepivom protiv "anemije" i kada odradi vojni rok koji nije odradio, tada ćemo se sigurno ja i moji djelatnici cijepiti. Eto, čekamo to cjepivo protiv "anemije" - pomalo sarkastično rekao je pulski ugostitelj i vlasnik ugostiteljskog objekta, Marko R, donosi 24sata.

Najavu premijera Andreja Plenkovića da cijepljenje bude uvjet za dobivanje potpora države za očuvanje radnih mjesta komentirao je i predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre Vedran Jakominić.

 

- Smatram da je premijerova izjava vrlo nespretna te da je iskaz nemoći i frustracija u datom trenutku. Vlada itekako ima načina i alata da se ovaj problem riješi na adekvatan način. Da se razumijemo, ja nisam antivakser, ali ustav mora imati određenu težinu za one građane koji se ne žele cijepiti i to se treba rješavati na neki drugi način. Ovako se opet ide na nas u privatnom sektoru. Moje pitanje je, ako se insistira na cijepljenju na ovaj način, da li npr. učitelji, medicinske sestre, policajci isto neće moći raditi. Drugim riječima, zašto se opet izdvajaju poduzetnici i stvaraju dvije Hrvatske? - pita Jakominić, javlja 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa