PRIČA KOJA ĆE VAS DIRNUTI

Prodan ispričao zašto je na sjednici Vijeća nosio kapu Yankeesa     

0
Davor Prodan s kapom NYY
Davor Prodan s kapom NYY

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Buzeta održana je 17. lipnja u tamošnjoj kino dvorani, a za predsjednika je izabran Davor Prodan s nezavisne liste Deana Prodan. Na zajedničkoj fotografiji svih članova Gradskog vijeća, objavljenoj na službenoj stranici Grada, ali i na fotografijama sa same sjednice, pa i za govornicom, vidi se da je novi predsjednik Gradskog vijeća čitavo vrijeme nosio kapu New York Yankeesa, najpopularnijeg američkog bejzbol tima.

Ova posebnost nas je zaintrigirala, pa smo Davor Prodana pitali, zašto je na Gradskom vijeću nosio kapu s natpisom 'NYY'.

„Veliki sam fan znanstvenih činjenica, umjetnosti i sporta. Dugogodišnji sam sportaš, aktivno sam igrao nogomet i košarku, u ovim srednjim godinama rekreativno“, započeo je svoje objašnjenje Prodan, te nastavio:

„Nakon jedne košarkaške utakmice, u kojoj sam igrao kao nikad prije sa savršenim postotkom pokušaja za tri poena, pri kraju utakmice, ničim izazvan, osjetio sam tešku bol u predjelu bedrene kosti lijeve noge. Bol je bila toliko jaka da sam morao zatražiti hitnu medicinsku pomoć“.

Prve procjene su bile da se radi o ozljedi mišića, te da će nakon odmora i fizikalne terapije sve biti u redu.

„Bol se nastavlja, otišao sam na konzultacije kod dr. Jasmine Marić, ondašnje fizijatrice u Istarskim toplicama gdje sam bio na oporavku, te su zaključili u suradnji s mojom liječnicom obiteljske medicine, dr. Jasnom Štifanić, da se zbog hitnoće naručim na detaljan pregled, tamo gdje me mogu prije primiti ili u ortopedsku bolnicu u Lovranu ili u Specijalnu bolnicu Dr. Nemec u Matuljima“, rekao je.

 

Prodan se odlučio za pregled kod dr. Borisa Nemeca, bivšeg službenog liječnika naše nogometne reprezentacije.

„Nakon klasične obrade konstatirao je da se što prije javim u Kliniku za tumore u Zagrebu, radi uspostave detaljne dijagnoze. Dobih uputnicu, promptno su me primili te nakon dubinskih snimanja konstatirali tešku zloćudnu bolest. 

Liječnički konzilij sa sjajnom liječnicom, onkologinjom dr. Zrinkom Rendić Miočić, danas mojom prijateljicom,odlučio se za manji operativni zahvat, kako bi se sačuvala funkcija noge te na liječenje radioterapijom.

Nažalost, bolest se nije zaustavila te sam ponovno podvrgnut radikalnom operativnim zahvatom kojim su mi u potpunosti rekonstruirali bedrenu kost te izložili intenzivnoj kemoterapiji. Prema dogovoru konzilija uputili su me u bolnicu Lovran, komplicirani zahvat vodili su vrsni kirurzi dr. Sanjin Lopac i dr. Srećko Jurdana“, ispričao nam je Prodan.

Članovi Gradskog vijeća Buzeta 

Nakon toga se ponovo vratio u Zagreb. „S obzirom na tip tumora i dogovora između dviju bolnica, preuzeo me je kao pacijenta jedan od najboljih europskih onkologa prof.dr. Fedor Šantek iz KBC Zagreb (Rebro), gdje sam podvrgnut prije spomenutoj kemoterapiji. 

Sve je, nadam se, kontrole daju odlične rezultate, savršeno prošlo, jedino mi je kosa otpala ali ponovo raste te ne mogu igrati košarku zbog logičnog razloga, ali radujem se brzom hodanju, planinarenju ili biciklizmu“, kazao je Prodan, prije nego je objasnio kapu.

„Tijekom cijelog liječenja nosio sam kapu NYY, psihološki mi je pomogla i u tom smislu donijela sreću i dobro raspoloženje, nadam se, ponavljam, obećavajućim kontrolnim rezultatima kao i do sada. Plus želim jednim takvim sportskim brendom poslati poruku kozmopolitizma, ne reklame, jer želim da grad Buzet i ja osobno usvajamo najviše potvrđene civilizacijske vrijednosti“, rekao nam je novi predsjednik Gradskog vijeća Buzeta. (Nenad Čakić)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa