Malo istarsko mjesto koje je osvojilo Instagram

0
Foto: Journal/Instagram
Foto: Journal/Instagram

Po mnogima najljepša hrvatska regija, Istra je destinacija koja nudi sve. Njeni gradovi i mjestašca, od onih na obali do onih u unutrašnjosti, osvojit će vas svojim šarmom, predivnom prirodom, kulturnom baštinom i vrhunskom gastronomijom. Istra već godinama privlači turiste iz svih krajeva svijeta koji kući odlaze očarani njenim ljepotama; ako ste ju ikad posjetili, sigurno znate o čemu pričamo. Jedno od mjestašca koje je posljednjih nekoliko godina sve popularnije za izlete su Kotli, piše Journal.

Ovo nenaseljeno selo posjetitelje privlači prekrasnom prirodom, prvenstveno slapovima i prirodnim ‘bazenima’ s vodom tirkizne boje. Nalazi se istočno od Buzeta, u dolini Rečine, čije vode, nakon spajanja s pritokom Dragom, tvore rijeku Mirnu. Maloprije spomenuti ‘bazeni’ nastali su upravo zahvaljujući Mirni koja je u kamenom vapnencu napravila kotlaste udubine po čemu je cijelo selo dobilo ime.

 

Kotli izgledom mnoge podsjećaju na Pamukkale, kompleks jedinstvenih mineralnih izvora u jugozapadnoj Turskoj, a dokaz su da ne moramo otputovati izvan granica naše zemlje da bismo uživali očaravajućim prizorima koji su ujedno i savršena kulisa za divne Instagram fotografije. Iako u Kotlima već 40 godina nitko ne živi, nemojte očekivati da kad dođete nećete sresti nikoga – posljednjih nekoliko godina čari ovog slikovitog istarskog sela prepoznaju turisti sa svih strana svijeta, donosi Journal.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa