'Važno da se u Istri pojede! Jer vani bi rekli da je iz Italije'
Težak je 465 grama! Na Sajmu tartufa u Buzetu se pojavio u nedjelju pred zatvaranje oko 20 sati! Tartufar ga je “ulovio” ispod Huma prema Buzetu, kod izvora jedne rečice pritoke rijeke Mirne. Lov na Tuber Aestivum, istarski crni je službeno započeo 1. lipnja, a prema prvim sajamskim informacijama sezona neće biti jako izdašna ali će tartufi biti veliki, u Istri poznatiji kao Jokeri!
Robert Marušić, suorganizator Prvog ovogodišnjeg sajma tartufa je odmah reagirao, rezervirao ga za buzetski restoran Stara Ostarija gdje će biti u nedjelju 13.6. predstavljen i konzumiran vip gostima iz Zagreba. Voditelj restorana, njegov sin Matej je oduševljen jer sezona nije ni započela, a već imamo u Istri tartuf od pola kilograma! Buzet je okružen “poštama” dijamanata istarske kuhinje.
“Važno da se u Istri pojede! Jer vani bi rekli da je iz Italije!”", kazao je Robert Marušić.