U Petak Monte Piquente Classic Cup. Evo što vas očekuje

0

Naša inspiracija je nevjerojatni Picasso! Neobičnim crtanim najavama prvog istarskog ovosezonskog oldtimer susreta u Buzetu, sajma tartufa i fotografijama naših aktivnosti, classic pilota, vozača, lovaca tartufara i naših poznatih sugrađana privukli smo pažnju!

Monte Piquente Classic Cup vozi se u petak 4. lipnja od 21 sat gradskim ulicama Buzeta ispred i okolo 15 ugostiteljskih terasa u redovnom prometu po svim prometnim propisima gdje se prijevremeni prolazak kroz kontrolne točke boduje negativno! Na Oldtimer rally i druženje dolaze svi važniji regionalni oldtimer klubovi od Kopra, Umaga, Rovinja, Pule, Opatije, Rijeke, Zagreba i neki iz Dalmacije.

Objašnjenje za neobično ime manifestacije je: Monte - jer Buzet je na brdašcu. Piquente - jer je to igra riječi starog naziva grada Buzeta, Pinguente, Pinguentum i jednog od najvećih majstora slikarstva na svijetu Pabla Picassa čija se djela cijelu ovu sezonu predstavljaju u Opatiji. Classic - jer nastupaju isključivo vozila starija od 30 godina, oldtimeri. Cup - jer se računa i boduje samo jedan rezultat na točnost u redovnom prometu.

 

Posebni gosti manifestacije su proslavljeni legendarni istarski vozač Mario Delmoro koji starta prvi u oldtimer vozilu iznenađenja koje je već u Buzetu. Silvano Vivoda koji predstavlja jedinstveni primjerak Fićota, jurilice iz prošlog stoljeća koju je sam restaurirao. Dubravko Bošnjaković vozač Camel Trophy generacije iz 80-ih u Land Roveru. Buzetski najtrofejniji vozač Branko Bašić i Vilijam Prodan jedini buzetski pilot koji je nastupio na velikom rally Monte Carlo, su starteri natjecanja koje započinje navečer u petak 4. lipnja 2021. godine ispred hotela Fontana u centru Buzeta od 21 sat. Cilj je na Mostu, kod Cimosa ispred Gastro Centra Vilstroj

Organizator oktanske manifestacije je oldtimer udruga Buzet Classic Club. Predsjednik kluba Dražen Fantinić je ugodno iznenađen interesom klubova i pojedinaca iz udaljenijih krajeva što inače nije običaj, zbog dužih cestovnih putovanja tih dragocjenih primjeraka vozila. Tajnik udruge Marin Mikolj je izjavio da je prijavljeno više od pedeset posada a zadnji rok za prijave za inozemne goste će se zbog epidemio informacija produžiti do četvrtka 3. lipnja. Guido Pavletić, dopredsjednik udruge se raduje najavljenom dolasku i većeg broja povijesnih motocikala koji će osim natjecanja u petak 4. lipnja, doći u stari grad Buzet u nedjelju 6. lipnja od 13 sati gdje se slavi veličanstveni motocikl Vespa na Prvom Sajmu istarskih crnih ljetnih tartufa. 

U subotu, 5. lipnja i nedjelju 6. lipnja od 13 sati, istarski tartufari predstavljaju svježi crni ljetni tartuf, Tuber Aestivum. Izložbeni prostor je u starom gradu Buzetu, između Lopara i Trga pred crekvon. To je Prvi Sajam crnih ljetnih tartufa u Istri. Darko Muzica, Predsjednik udruge je iznimno zadovoljan modelom organizacije gdje ističe da je to prvo sajmovanje s tartufima u Istri na kojemu nastupaju isključivo lovci tartufari. Uz tartufe ide sir, domaća rakija, tjestenina, malvažija i teran, domaće ulje pa su se tartufarima pridružila OPG domaćinstva Buzeštine i sjeverne Istre koja će se promovirati. Prostor je natkriven jer svježi tartufi ne smiju biti izloženi suncu. Posjetiteljima i turistima će biti zanimljivo vidjeti psa, lovca tartufara čiji vlasnik ga predstavlja za „tourist truffle hunting“, pokazno traženje tartufa. Sajmovanje će subotu i nedjelju biti otvoreno od 13 sati do 21 sat. Sve degustacije su besplatne. U nedjelju od 13:30 sati u starom gradu Buzetu pridružuju se povijesni motocikli, Vespa Klub Istra s prijateljima. „Istria North Tour, a meeting of historic motorcycles“

Sadržajni produženi vikend od petka 4. do nedjelje 6. lipnja, u Buzetu pripremile su udruge Buzet Classic Club, Udruga tartufara Istra, restoran Stara Ostarija, hotel Fontana, Gastro centar Vilstroj Most i promotor Robert Marušić. Cijela manifestacija se provodi sukladno svim epidemiološkim mjerama koje su na snazi u lipnju 2021.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa