Umag proslavio Dan državnosti Republike Hrvatske

0

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, 30. svibnja, na umaškom groblju te spomen obilježju posvećenom hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim poginulim, preminulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata.

Vijence je položila delegacija Grada Umaga na čelu s gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom, njegovom zamjenicom i resornim pročelnikom, predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata i udruga antifašističkih boraca Bujštine te brojnim građani.

„Na današnji dan prije točno 31 godinu konstituiran je prvi demokratski izabrani i višestranački Sabor. Prigoda je to da se iskreno zahvalimo svim ljudima koji su doprinijeli u stvaranju naše slobodne domovine. Dozvolite da riječi poštovanja i zahvale posebno uputim svim braniteljima koji su položili svoje živote i tako utkali dio sebe u našu slobodu i domovinu.

U proteklih 31 godinu naša je domovina prolazila kroz period postepenog razvoja i napretka. Ona danas svojim žiteljima pruža sigurnost, ekonomsku stabilnost, pravo i slobodu. No, država je živi organizam i treba je kontinuirano i neumorno njegovati, unapređivati, prilagođavati potrebama građana i čuvati je aktivnim radom i sudjelovanjem cjelokupne zajednice. Ključ je svakako u međusobnom uvažavanju, poštivanju i empatiji, jer jedino tako možemo napredovati i svakim danom postajati sve bolji. Ujedno, poštenje, pravednost i socijalna osjetljivost temeljne su sastavnice domoljublja koje moramo njegovati i prenašati budućim generacijama, kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini u svakodnevnom životu“, naglasio je Vili Bassanese čestitavši svim prisutnima, kao i ostalim sugrađanima, Dan državnosti Republike Hrvatske.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR / KONOBARICA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

SERVIR / SERVIRKA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RADNIK/CA NA ODRŽAVANJU ČISTOĆE U ODSJEKU USLUŽNIH POSLOVA

Do: 31.12.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA