Kajin nakon velikog uspjeha u prvom krugu: 'Neću se prodati'

0
Damir Kajin
Damir Kajin

- U vijeću će se morati koalirati. Mislim da ćemo biti pametni, ali dok ne prođe drugi krug izbora u kojem ćemo se nadmetati ja i Prodan, ne možemo ništa reći. No, ono što je bitno je to da su ovi izbori  pokazali ozbiljan otklon od politike netolerancije i netrpeljivosti. Ja sam apsolutno nezavisan i mislim da nam je potrebna stabilnost. Buzetu nije potrebna avantura. Nas su podjele skupo koštale. Od grada koji je 90-tih  godina prednjačio po svemu u Istri,  danas smo grad koji je na začelju. To možemo zahvaliti političkom strančarenju koji se pokazao katastrofalnim i neproduktivnim. Buzet nema mora i nema mogućnosti da kao gradovi na obali za 100 ili 200 eura proda jedan kvadrat zemljišta i gradi sportske objekte. Ovdje se na našoj ilovači mora raditi puno više nego bilo gdje u Istri da bi se ne imalo manje, nego da bi se preživjelo i opstalo. Vjerujem u buzetski konsenzus bez kojeg nema napretka. Bit će zahtjevno jer se treba složiti vijeće. Ali nema nam druge nego preko rijeke prijeći, kazao je Damir Kajin za Jutarnji. Ističe i da što se njega tiče, može biti ili pošteno ili bez njega.

- Ja se sigurno neću prodati nikome. Previše hodam po sudovima zbog mojih riječi ili istine, a kamoli da bih si priuštio luksuz radi nečeg drugog. Znam što nasljeđujem. Trgovine nema. Sačuvat ću ljudsko dostojanstvo, svako radno mjesto i davat se ljudima 24 sata. Samo to može biti jamstvo za prosperitet našega grada, kazao je nekadašnji IDS-ovac koji je iz te stranke istupio početkom 2013. godine kada se natjecao na izborima za župana protiv IDS-ovog Valtera Flega. Svi se sjećaju te oštre kampanje koja je bila na rubi netrpeljivosti. Zato će biti zanimljivo vidjeti kao će, ako budu on i Boris Miletić, koji se natječe za župana, pobijedili u drugom krugu, surađivati.

 

- Ja i Miletić niti surađujemo, niti ćemo osobno surađivati, ali ću s gospodinom Miletićem kao županom, ako budemo obojica pobijedili u drugom krugu, surađivati na dobrobit Buzeta, Istre ili Lanišća. Jer koliko treba županija Buzetu, od koje grad u zadnja 3 mandata nije dobio ništa, toliko Buzet treba i županiji. Stoga osobno ne moramo surađivati, ali ako bude on bude župan, a ja gradonačelnik, naša suradnja mora biti obostrano korektna i primjer svima ostalima. A osobno ne moramo i nećemo, veli nam dalje Kajin koji se raduje novim izazovima. Ovo će, ako pobjedi biti jedan sasvim drugačiji izazov u kojem se dosad nije okušao, piše Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa