s tvrtkom cesta

Grad Vodnjan potpisao važan ugovor o gradnji prometnice

0

Grad Vodnjan je ovih dana s izvođačem radova tvrtkom Cesta potpisao Ugovor o radovima na izgradnji prometnice – ceste 2 s komunalnom infrastrukturom Vodnjan-sjever. Time je okončan postupak javne nabave izgradnje ceste u sklopu projekta „Prometnica – cesta 2 u građevinskom području gospodarske namjene Vodnjan-sjever“, koji se financira putem Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a koji je rezultat uspješne prijave Grada Vodnjan-Dignano na natječaj ITU mehanizma - Investicije u razvoj poslovne infrastrukture i poduzetničkih inkubatora na Urbanom području Pula.

U nadolazećem razdoblju očekuje se i početak radova izgradnje prometnice u Industrijskoj zoni Galižana putem projekta „Industrijska zona - Galižana - Prometnice s komunalnom infrastrukturom“, također prijavljenog na gore navedeni poziv i financiran bespovratnim sredstvima Europske unije.

 

Projektom je predviđena izgradnja prometnice sa svom potrebnom infrastrukturom – oborinskom odvodnjom, fekalnom kanalizacijom, vodovodnom mrežom, javnom rasvjetom i elektrotehničkom instalacijom. Ugovorena vrijednost radova iznosi 3.544.000,80 kn (bez PDV-a). Za predmetnu je investiciju osigurano bespovratno sufinanciranje sredstvima Europske unije u iznosu od 85%.

Krajnji rezultat projekta je izgradnja 5.170,00 m² prometne površine kroz Poslovnu zonu Vodnjan-sjever. Izgradnjom prometnice i infrastrukture u Poslovnoj zoni Vodnjan-sjever stvoriti će se nužni uvjeti za daljnji razvoj poslovanja poduzetnika i povećanje zaposlenosti jer će pristupačnost utjecati na povećanje popunjenosti zone i aktivnosti postojećih korisnika iste.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR / KUHARICA

Do: 23.08.2021.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR / RECEPCIONARKA

Do: 23.08.2021.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

ČISTAČ/ICA

Do: 01.10.2021.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA