grad umag:

'Umaški IDS obmanjuje građane netočnim informacijama'

0
Umaška gradska uprava
Umaška gradska uprava

Na priopćenje IDS-a Umag, objavljeno 10. svibnja na našem portalu, reagirali su iz Grada Umaga. Njihovo reagiranje objavljujemo u nastavku:

"Uslijed netočnih i kontradiktornih informacija objavljenih od strane IDS-a Umag, Grad Umag ovim putem obavještava građane kako je riječ o nizu netočnih informacija, a koje se plasiraju u javnost zbog pomanjkanja argumenata vezanih za razvojne projekte Grada Umaga. Poštujemo mišljenja i demokratsku raspravu, no ne želimo da se institucija Grada Umaga lažno i neutemeljeno koristi u predizbornim obećanjima pojedinih stranaka, u ovom slučaju IDS-a Umag.

Činjenica je da je Grad Umag među najrazvijenijim gradovima u Istri, a navedeno je postignuto u posljednjih dvanaest godina. Nadalje, činjenica je da sve institucije (ustanove i tvrtke) koje su „pod kapom“ Grada Umaga imaju najviše ili među najvišim plaćama u Istri.

Potvrdu toga možemo pronaći u izjavi predsjednika IDS-a, Borisa Miletića, koji je u intervjuu objavljenom na stranicama IDS-a dana 4. travnja 2020. godine naveo Umag kao primjer grada koji bi trebao smanjiti sve plaće za 20%. Pomalo nas čudi što istovremeno IDS Umag danas obećava povećanje plaća svim zaposlenicima u upravi i ustanovama. Da stvar bude još čudnija, IDS Umag zaključuje da je potrebna racionalizacija troškova. Dakle, osim oprečnih informacija u istom obraćanju, iskazali su i dozu neznanja, ali i neusklađenosti s predsjednikom vlastite stranke. I to je činjenica.

Kada su u pitanju pogodnosti za umirovljenike i djecu, valja se prisjetiti da je IDS Umag bio javno protiv izgradnje umaškog Doma umirovljenika, a što je potvrđeno tiskovnom konferencijom 6.5.2017. godine. Namjernim i ciljanim napuštanjem 10. sjednice Gradskog vijeća, dana 10. rujna 2018. godine, bili su protiv izgradnje vrtića u Murinama, a iskazali su se i u ožujku 2017. godine tiskovnom konferencijom ispred novog vrtića Radost kada su jasno i glasno rekli da se protive besplatnim vrtićima. To su činjenice.

Činjenica je da se kod pomanjkanja argumenata i znanja koriste neistine i sva sredstva kako bi se javno diskreditirao Grad Umag i ono što je dobro napravljeno za zajednicu. Jer je to dobro istovremeno loše za političku budućnost pojedinaca.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

SPASIOC/SPASITELJICA NA OTVORENOM MORU

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PRODAVAČ/PRODAVAČICA TEKSTILOM

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

PEKAR/PEKARICA PIZZE

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA