Buzetski IDS objavio imena kandidata za Gradsko vijeće

0
IDS-ova lista za buzetsko Vijeće
IDS-ova lista za buzetsko Vijeće

Na ove izbore IDS izlazi sa 13 vrijednih, kvalitetnih i prepoznatljivih kandidata koji će zastupati interese i vrijednosti Buzećana i zagovarati ravnomjeran razvoj svih krajeva Buzeštine.

Nositeljica liste, ujedno je i naša kandidatkinja za gradonačelnicu je Ana Pernić. Uz Anu, listu redom predstavljaju Darko Jakac, Michela Blagonić, Elvis Černeka, Valentino Flego, Kristina Bernobić, Kristijan Jermaniš, Ernesa Mustafić, Đani Soldatić, Damir Sirotić, Iris Fabijančić, Enisa Marinac Prodan i Siniša Žulić.

Naši kandidati, kao i u svim izbornim ciklusima do sada, dolaze iz svih krajeva Buzeštine. To su ljudi koji iznimno dobro poznaju i žive za naš kraj, koji su aktivni i prepoznatljivi. Teritorijalna raspršenost mjesta i naselja uvijek je izazov, ali pravovremeno prepoznavanje potreba te rješavanje problema svakako će biti u našem fokusu i naredne 4 godine. Svaki naš Buzećan mora znati da u predstavničkim tijelima ima svog predstavnika i da se njegov glas može i mora čuti.

Uz već istaknuta i poznata IDS-ova imena na listi, kao što su Siniša Žulić, Michela Blagonić, Damir Sirotić, Elvis Černeka listu predstavljaju i naši uvaženi partneri, Đani Soldatić kao predstavnik Matice umirovljenika Hrvatske Udruga Buzet, te Ernesa Mustafić predstavnica Bošnjačke nacionalne zajednice Buzet. Prilika je to da se i dalje kroz predstavnička tijela zalažemo i promičemo temeljne ljudske vrijednosti i prava nacionalnih manjina te skrb o našim najstarijim sugrađanima.

Jedan novi zamah će našoj listi dati i ostali kandidati, mladi, aktivni i nadasve poduzetni ljudi. To su osobe koje su aktivni sudionici u našoj zajednici, svatko u svom području -  društvenom životu, očuvanju tradicijskih vrijednosti i običaja, zaljubljenici u sport, obrtnici, studenti, ekonomski stručnjaci, doktorand prava. Živimo u ubrzanom vremenu gdje su nove ideje, nova rješenja potrebnija nego ikad prije, a vjerujemo da će upravo naši kandidati uspjeti napraviti novi iskorak i povesti Buzet u novi razvojni ciklus.

Ponosni smo da se našoj listi nalazi 6 iznimnih žena. Predvodnici smo u uključivanju žena u rad predstavničkih tijela već nekoliko izbornih ciklusa i iznimno nam je drago da smo doprinijeli novom trendu za koji vjerujem da će se preliti i na druge sredine i područja djelovanja u našem gradu.

Novi iskorak već je učinjen, obzirom da je naša lista kandidata za Gradsko vijeće Grada Buzeta na ovim lokalnim izborima u prosjeku godina među najmlađima koju je IDS u Buzetu predao od kada se provode izbori. Vjerujem da će upravo sinergija mladih, aktivnih i poduzetnih kandidata dati novi smjer razvoju našeg grada.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa