robert marušić

Buzetska Staza 7 slapova će se možda zatvoriti!

0
Robert Marušić
Robert Marušić

Tragom jučerašnje izjave stručne službe HGSS-a kako buzetska Staza 7 slapova, nema istaknutih upozorenja težinske razine staze, ni izjave o odricanju odgovornosti i da su elementi osiguranja posjetitelja nepropisno izrađeni i u izrazito lošem što predstavlja sigurnosni rizik za daljnju upotrebu i potencijalnu opasnost od daljnjih nesreća, reagirao je Robert Marušić bivši direktor TZ Buzeta, član Vijeća TZ Buzeta u dva mandata, turistički promotor i organizator brojnih manifestacija sjeverne Istre: "Ovo se nije trebalo dogoditi. Outdoor turizam je zbog pandemije Covida19 u porastu što mnoge domaće destinacije koriste kao prednost. Buzet je potpuno nepripremljen. Već je više od godinu dana pandemije nekontrolirano prepušten ogromnom pritisku od stotinjak do čak tisuću posjetitelja dnevno u vikendu."

Na naš upit što je razlog nastalih problema, Robert izjavljuje: "Turističko vijeće Buzeta donosi plan i program rada koji se onda kroz provedbu pravda Skupštini TZ Buzeta. Možda na papiru netko nešto ima napisano ali s obzirom na to da je očigledno situacija na terenu tužna, netko ne radi svoj posao. I to ne samo jedan svoj posao, nego mnogo poslova" 

* Kao u onoj reklami, i to nije sve?
Tako je. To nije sve. Mislim da je oko 15 milijuna kuna koštala sanacija kaštela Pietra Pilosa u dolini Bračane. Arhitekti dobivaju vrijedne nagrade. Čak im se u Uredu Predsjednika RH izložba priređuje a mi u Buzetu nismo jedan jedini turistički putokaz napravili kako doći do kaštela Pietra Pilosa. Nečuveno. Skandal. A kad posjetitelji pronađu prilaz kaštelu, preskaču preko rampe i nekontrolirano se kreću unutar hvaljenog i nagrađenog prostora. Čisti nemar.

* I što predlažete?
Mislim da su stvoreni uvjeti za izvanrednu Skupštinu TZ Buzeta sa samo jednom točkom dnevnog reda, a to je povjerenje o (ne)radu Članova vijeća TZ Buzeta, njihovu smjenu i postavku novih članova koji će se primiti posla."

I na kraju, Marušić tužno dodaje: "Kao da smo nečiji experiment. Skrivena kamera. Samo čekam da Davor Jurkotić iskoči i uzvikne "Jesam Vas! Ha, ha, ha! Grozno. Kladim se da odgovorne osobe koje su zadužene za organizaciju turizma u Buzetu pitate što im znače posezonski termini, datumi 11. rujna, 12.rujna, 16.listopada, 17. listopada, 23. listopada, 24. listopada, 6. studenoga, 7. studenoga, 7. prosinca, ne bi vam isprve mogli odgovoriti, a kamoli koji su sadržaj pripremili ili pripremaju. Podsjećam mi smo jedini grad tartufa u Hrvatskoj. Ja nemam namjeru sjediti skrštenih ruku i gledati kako netko uništava trud i rad turističkih vizionara koji su još u prošlom stoljeću naš Buzet proglasili gradom tartufa! Pitam se kako bi turistički klaster Bujštine upravljao s tim projektom i cijelom našom destinacijom ili turistički klaster Poreča?" (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa