Elvis Šterpin kandidat IDS-a za načelnika Općine Cerovlje

0
Elvis Šterpin
Elvis Šterpin

Elvis Šterpin kandidat je IDS-a za načelnika Općine Cerovlje, jednoglasno je odlučilo Predsjedništvo općinske podružnice IDS-a Cerovlje.

Uz zahvale dosadašnjem načelniku, zamjeniku i vijećnicima na svemu dosad učinjenom u proteklom razdoblju, Šterpin u svom programu posebno ističe razvoj gospodarstva, poljoprivrede i turizma kao temelje budućeg razvoja Općine Cerovlje, a svoj će rad bazirati na izravnoj i otvorenoj komunikaciji sa svim mještanima.

- Bit će mi čast predvoditi listu iznimno kvalitetnih ljudi koji svojim neupitnim entuzijazmom i idejama žele doprinijeti razvoju cjelokupne zajednice. Zajedno ćemo nastaviti već započete projekte, ali i pokrenuti brojne nove, kazao je Šterpin.

Naveo je da „izravni izlaz s autoceste u neposrednoj blizini poslovne, turističke i sportsko rekreacijske zone otvara potpuno novu gospodarsku perspektivu, što se vidi po sve većem interesu poduzetnika za poslovnu zonu u Cerovlju, a zaobilaznice u Cerovlju i Borutu rasteretiti će promet teških kamiona u samim naseljima.“

 

Kandidat za načelnika Općine Cerovlje naglasio je da je nastavak izgradnje vodovodne infrastrukture razumljiv sam po sebi, a dodatnu kvalitetu i standard u zajednici će donijeti skori početak izgradnje sustava zbrinjavanja otpadnih voda u Cerovlju, a zatim i u Novakima, Borutu, Gologorici i Pagubicama, te infrastruktura za super brzi internet, koja uskoro kreće s postavljanjem na gotovo cijelom području općine.

Šterpin je najavio i nastavak započetih radova na Centru izvrsnosti u Grimaldi, rekonstrukciji starog hotela u Cerovlju te proširenje groblja u Borutu i Gologorici, kao i nastavak zajedničke suradnje s Istarskom županijom i Ministarstvom kulture na očuvanju mnogih zaštićenih kulturnih dobara koji se nalaze na području općine.

Sve to, kaže, misli postići u izravnoj komunikaciji i suradnji s raznim institucijama i tvrtkama s kojima općina surađuje, a investicije koje se ne mogu osigurati kroz općinski proračun kandidirati će se na razne izvore financiranja, u zemlji i putem EU fondova.

Podsjetimo, Elvis Šterpin je rođen 1975. godine, po struci je dipl. ing. strojarstva, od 1998. godine zaposlen u buzetskom Cimosu na raznim rukovodećim mjestima, uključujući i voditelja proizvodnje u tvornicama u Buzetu i Roču. Od konca 2016. godine zaposlen je na mjestu pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje prostorom Grada Buzeta. Živi u zaseoku Zajerci nedaleko Draguća, oženjen je i otac dvoje djece.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa