Tamara Kiršić i Andi Kalčić o aktivnostima Istarske razvojne agencije

0
Interaktivni ekran (foto: ida.hr)
Interaktivni ekran (foto: ida.hr)

Tamara Kiršić i Andi Kalčić iz Istarske razvojne agencije bili su gosti Tatjane Kaštelan u emisiji Razvojni kod Radio Pule. Zamjenica ravnatelja Istarske razvojne agencije (IDA-e) i voditelj projekta METRO, kojim se u istarskim gradovima informativnim ekranima informiranjem građana i turista potiču različiti oblici kretanja Poluotokom. Tako se žele poboljšati kvaliteta, sigurnost i održivost pomorskog i obalnog prijevoza, u prekograničnom području Italije i Hrvatske.

Andi Kalčić govorio je o projektu METRO. Realizator je Istarska razvojna agencija u suradnji s gradovima Pulom, Labinom, Porečom, lokalnim turističkim zajednicama, lučkim upravama te pulskom tvrtkom Penta. Postavljena su tri interaktivna ekrana na području Pule, Poreča i Rapca; u Puli na području Riječkog gata, Poreču u uvali Peškera a u Rapcu na tamošnjoj rivi.

Tamara Kiršić govorila je o coworking poduzetničkom centru Pula koji se gradi i koji će poduzetnicima, svim građanima i gostima biti prava poslovna baza i žarište poslovnih informacija. Također, govorila je o poduzetništvu u Istri, podršci i reakcijama naših poslovnih ljudi. IDA više od dva desetljeća besplatno informira i educira građane online radionicama. Nudi i poslovne prostore poduzetnicima početnicima kroz dva poduzetnička inkubatora. Također, bilo je riječi o kreditnoj liniji 'Poduzetnik', koja je u tijeku i na koju se mogu prijaviti svi gospodarstvenici koji ulažu u Istri, javila je Radio Pula na čijim stranicama poslušajte emisiju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa