623 labin tina.info   istarski.hr banner 10.04.2021.
Miletić: Hrvatska je nasilno društvo

'Institucije se nemaju hrabrosti obračunati s divljacima'

0
Boris Miletić
Boris Miletić

IDS podržava inicijativu koju je pokrenula Židovska općina Zagreb da se u Kazneni zakon ugradi novi članak kojim bi se kažnjavalo isticanja obilježja nacizma, fašizma, ustaškog i četničkog pokreta ili režima.

Podsjećamo, IDS je tu inicijativu pokrenuo još 2017. godine kada je  Klub zastupnika u saborsku proceduru uputio Prijedlog dopune Kaznenog zakona, s istim ciljem, da se u Hrvatskoj napokon stane na kraj povijesnom revizionizmu i isticanju simbola tih zločinačkih režima.

„Nažalost, taj naš prijedlog vladajuća većina drži u ladici četiri godine i odbija ga staviti na dnevni red za raspravu u Saboru!

Nadamo se da ćemo sad, kao dio šire inicijative, uspjeti u zakon ugraditi odredbe koji će konačno na pravi način sankcionirati šovinizam, primitivizam i fašističke ispade svake vrste! Pravosuđe i policija moraju imati jasan i provediv zakonski okvir na temelju kojeg će postupati.

Nasilno društvo je posljedica ignorantnosti institucija, političke proračunatosti i kukavičluka koju će neki ljudi platiti životima! Razina do koje naše institucije mogu ići u politiziranju i kalkuliranju s tim temama je – degutantna. Danas se opravdava ustaški režim, a sutra se svi čude obiteljskom nasilju i strahotama koje, na žalost, pratimo u medijima. To je zatvoreni krug i protiv toga se borimo već godinama. Jedino tolerancija i stroge sankcija protiv nasilnika i svih koji veličaju zločine mogu izgraditi pristojno i uređeno društvo.  Promijenite zakon, prestanite kalkulirati i pokažite konačno malo hrabrosti!“, rekao je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PREDSTAVNIK/ICA U KAMPU

Do: 31.03.2021.

FAŽANA-FASANA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/KUHARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/SOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/KONOBARICA

Do: 07.06.2021.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA